23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nytt dokumentationspaket gör det enklare att bygga hållbart

| Medlemsnyhet | Företag Wienerberger A/S

Nu lanserar Wienerberger ett dokumentationspaket, utvecklat tillsammans med Ramboll, som gör det enklare att hämta all relevant information om fasadtegel och skärmtegel för att plocka poäng till Miljöbyggnadscertifieringen.

De senaste åren har intresset för hållbart byggande och därmed även för Miljöbyggnadscertifieringar ökat kraftigt. Idag är över 1500 byggnader certifierade i Miljöbyggnad, en certifiering som utförs av Sweden Green Building Council och fungerar som en hållbarhetsstämpel i branschen. 

Wienerberger har i samarbete med Ramboll utarbetat ett dokumentationspaket som samlar all relevant produktdokumentation som arkitekter och byggherrar har behov av i samband med en Miljöbyggnadscertifiering.

Filip Davidsson, försäljningschef på Wienerberger Sverige, förklarar: 
- Det kräver omfattande beräkningar, resurser och dokumentation för att certifiera en byggnad, och därför vill vi underlätta processen genom att ge våra kunder snabb och enkel tillgång till den dokumentation som ska användas. Det handlar i slutändan om att göra det enklare för dem att välja de rätta produkterna till deras hållbara byggen. 

En kartläggning av teglets hållbara egenskaper 
För att certifieras som en Miljöbyggnad krävs det att byggnaden är säker för både människa och miljö. Detta görs genom att kontrollera och tredjepartsgranska sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material. I det samlade dokumentationspaketet visar Wienerberger hur deras produkter bidrar till att uppnå poäng för en Miljöbyggnadscertifiering.  


- Vi har gjort en kartläggning över de kriterier där Wienerbergers produkter bidrar till hållbart byggande. I Sverige har vi fokuserat på certifieringen Miljöbyggnad, och här är det framförallt parametrarna inom områdena material och inomhusmiljö som Wienerberger ger ett positivt bidrag när en ny byggnad ska certifieras, säger Andreas Qvist Secher, chefskonsulent på Ramboll, och fortsätter: 


- Att Wienerberger är transparenta ser jag som mycket positivt. Det är ett företag som tidigt har följt med i den gröna omställningen och förstår att de måste vara innovativa när det gäller deras material. Till exempel säkerställer de ett lägre CO2-avtryck med deras klimatförbättrade fasadtegelserie LESS

Ett ärligt material 
Fasadtegel är ett naturmaterial som kräver minimalt underhåll och har lång livslängd, vilket gör det till det perfekta klimatskalet och därmed ett förnuftigt val i förbindelse med en Miljöbyggnadscertifiering.  
- Byggbranschen har aldrig förr haft så stort fokus på att minska CO2-utsläppen från byggmaterial. Precis som våra kunder vill vi bidra till en mer hållbar byggbransch och skapa mer transparens när det kommer till våra produkter och deras bidrag till grönt byggande. Nu finns det snabb tillgång till all nödvändig dokumentation, så att det blir så enkelt som möjligt för våra kunder att få sina byggnader certifierade med våra produkter, avslutar Filip Davidsson. 

Medlemsnyhet

Företag
Wienerberger A/S

Arlövsvägen 12
211 24 Malmö
Sverige
Wienerberger A/S

Sänd till en kollega

0.094