23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sjukhus använder limfritt golv i högtrafikerad korridor

Royal Cornwall Hospital i England sparade värdefull tid genom att välja ett limfritt golv; Altro XpressLay. Golvet läggs snabbt utan att kompromissa med säkerheten eller hållbarheten.

Royal Cornwall sjukhuset i Truro (Treliske) i England är det största sjukhuset i Cornwall, med både akut- och specialistsjukvård. Akutmottagningen ligger i anslutning till viktiga vårdavdelningar, högteknologiska operationssalar, förlossningsavdelning, cancervård, smärtklinik och ett brett utbud av öppenvård, från ögon, öron och hud till specialiserade behandlingar. Här finns också utbildnings- och träningsverksamhet.

Kort installationstid
Med ett sjukhus av den här storleken, är det inte förvånande att det är mycket trafik i korridorerna, varje dag, dygnet runt. När en korridor behövde uppdateras krävdes en hållbar lösning som kunde klara den stora gång- och hjultrafiken. Dessutom var det ont om tid så man ville ha så kort installationstid som möjligt.

Duncan Clift, projektledare på fastighetsavdelningen på sjukhuset, sade: ”Jag hade hört att det fanns en ny produkt på gång ut på marknaden med samma fördelar som Altro XpressLay. Jag har tidigare varit tveksam att använda Altro XpressLay på grund av risken att det inte skulle ligga still och kunna orsaka problem. Nu bestämde jag mig för prova det nya golvet i den aktuella korridoren. Om det låg det still där så skulle det göra det överallt i sjukhuset.”

”Installationen gick fint och det ser bra ut. Men viktigast är att det ligger still där det skall och inte rör sig trots stor gång- och hjultrafik.”

Enkel att installera
Det var Nathan Campling på golvfirman Eden Golv & Interiör som installerade Altro Cantata: ”Altro Cantata är enkel att installera och har en härlig finish. Den är perfekt för sjukhus, skolor och överallt där man behöver en snabb lösning. Stödet från Altro var utmärkt som vanligt.”

Det nya Altro Cantata är ett dekorativt, limfritt och slätt golv som ger maximal effekt med minimalt avbrott i den dagliga verksamheten. Det installeras med Altros prisbelönta limfria metod, och kan svetsas och börja användas på samma dag. När det är dags att bytas ut är det enkelt att ta bort det för återanvändning eller återvinning. Altro Cantata är lätt att rengöra och underhålla och behåller sitt utseende under hela sin livslängd.

Estetisk design
Sjukhuset valde matchande nyanser av grått på golv och väggar för att skapa en sofistikerad och estetiskt tilltalande miljö.

Duncan avslutar: ”De främsta fördelarna är att med så många förändringar som görs på sjukhuset kan vi nu återanvända golvet på andra ytor. Det är också lättare och snabbare att repararera eftersom man slipper använda lim. Det är bara att skära bort den skadade ytan och svetsa i en ny bit. Jag uppskattar också att golvet är miljövänligt och kan återvinnas helt. Vi funderar nu på att ersätta hela vår korridorgata med denna produkt, men färgen blir då Altro Cantata Wicked green för att passa till det gröna temat i den byggnaden.”

 

Altro Nordic AB
Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE556189634001

Kontaktperson

AJ
Anna Jankovic
Kommunikations ansvarig
Anna.Jankovic@altro.se

Sänd till en kollega

0.062