23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Oasis™ planteringslåda och bänk - ny Milford LOD-lösning

| Medlemsnyhet | Företag Milford P/S

Milford har samarbetat med klimatexperter om att utveckla Oasis™ - en ny innovativ lösning till att hantera dagvatten från tak.

Oasis™ används vid fasader, där man önskar att klimatanpassa och fördröja dagvatten från tak antingen genom att återanvända takvatten till att bevattna en planteringslåda, Oasis™ Planter, eller genom att fördröja och magasinera dagvatten med hjälp av Oasis™ Bench.

Både planteringslådan och bänken bygger på en aluminiumplanteringslåda, i en attraktiv design, innehållande ett dagvattenmagasin med integrerat sandfång. En Oasis™-enhet kan hantera helt upp till 540 liter, och kan enkelt kopplas ihop med andra LOD-lösningar.

Oasis är den ideala LOD-lösningen till att skapa en attraktiv och sammanhängande utemiljö med integrerade planteringslådor och utrustningsmaterial.

Flexibel och attraktiv design med många användningsområden

Enheten levereras i ett standardmått på 2200(l) x 900(b) men kan produceras i andra storlekar. Planteringslådan kan pulverlackeras i valfri RAL-färg, och bänken fås i en rad FSC-certifierade träslag, vilket säkrar möjligheten till optimal integrering till omgivningen.

Oasis är utvecklad i samarbete med Blue Green City Lab och Scandinavian Green Roof Institute, där Tanja Hasselmark Mason är anställd som konsult och projektledare.

Tanja berättar om projektet: ”Vi möter en stor efterfrågan på klimatanpassningslösningar som kan täcka flera behov, och denna lösning erbjuder just detta. Systemet kan inte bara hantera stora mängder nederbörd – under perioder av torka fungerar det uppsamlade vattnet som en tillgång till växtbädden och minskar därmed behovet av manuell bevattning”.

Milford samarbetar med Blue Green City Lab i en rad olika tester av Oasis.

För att kunna dokumentera effekten av passiv bevattning testar vi olika varianter av växtlådan. Under säsongen kommer vi att titta närmare på tillväxten, rottillväxten och fukten i jordsubstratet”, säger Aksel Jensen, Urban Landscape Engineer på Milford.

Oasis är tillgängligt nu.  Mer information om lösningen kan man få genom att kontakta Milford på tlf. +4685 25 03 880, eller genom att utfylla kontaktformulären på vår hemsida.

 Om Milford

Milford är ett modernt och innovativt företag med sina rötter i Danmark, som gemensamt de sista 20 åren har samarbetat med ledande landskapsarkitekter, ingenjörer, entreprenörer och byggherrar för att skapa flera gröna områden i hela Norden.

Vår portfolio omfattar lösningar och produkter till trädplantering, dagvattenhantering, utrustningsmaterial samt planteringslådor, som t.ex. Contrast Freestyle, till större utvecklingsprojekt.

Vi är stolta över vår vision som löper som en grön tråd genom allt vi tar oss an – ”At Milford we create liveable cities, where people feel happy, healthy and safe!”

Läs mer om Milford på www.se.milford.dk och på www.milford-global.com

Medlemsnyhet

Företag
Milford P/S

Ymers Gata 31
215 35 Vintrie
Sverige
Milford P/S

Sänd till en kollega

0.094