23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Underhåll av platt tak med takåtkomst från DOLLE Nordic

| Medlemsnyhet | Företag Dolle Nordic AB

Platta tak blir allt populärare i svenska nybyggen genom det växande intresset för minimalistisk funkisarkitektur, och som enda aktör på marknaden kan DOLLE Nordic erbjuda takåtkomst med optimala underhållsmöjligheter.

Det är grädden på moset och kronan på verket. Taket är avgörande för husets uttryck, och efter storhetstiden på 70-talet märks nu att det platta takets popularitet åter har ökat rejält de senaste åren. Detta har både estetiska och praktiska skäl, då det ger möjlighet att utnyttja boytan bättre samtidigt som det ligger i linje med den populära funkisstilen. Taktypen kräver dock extra underhåll och här kan en takåtkomst komma till sin rätt.  

Extra underhåll
Från 50-talet fram till 70-talet blev det platta taket, även känt som Built-up-tak, det populäraste valet för många svenskare. Detta gav blandade resultat, bland annat uppstod röta i takkonstruktionen och dålig vattenavrinning som innebar utmaningar. Även om tak idag måste ha en viss lutning och takpappens kvalitet har förbättrats avsevärt, så att inte dessa problem uppstår på platta tak, rekommenderar takläggare ändå att taket inspekteras två gånger om året för att minimera risken för skador.

Optimala förhållanden med takåtkomst
Att installera takåtkomst är ett sätt för husägare att förenkla underhållet av platta tak. Takåtkomsten gör det lätt att komma upp på taket, så att den rekommenderade besiktningen av taket kan utföras. National Key Account Manager, Jonas Vagner Larsen, säger:

-          Det smarta med vår takåtkomst är att det ger optimala förutsättningar för villaägare med platta tak att regelbundet kunna inspektera taket och minimera eventuella skador på sikt. Enligt min uppfattning är en takåtkomst därför en absolut avgörande lösning för nybyggda hus med platta tak.

Se DOLLE Nordics utbud inom takåtkomst här.

Utöver regelbunden besiktning av taket kan en takåtkomst även möjlighet att sopa taket och hålla solceller och takfönster rena. Du som brukar använda en vanlig stege för att ta dig upp på taket kan nu också undvika att takfoten böjs genom att installera en takåtkomst. DOLLE Nordics takåtkomster har de bästa isoleringsvärdena på marknaden och det patenterade clickFIX®-systemet gör att DOLLE Nordics takåtkomst enkelt kan monteras med några få klick, utan att specialverktyg behövs.

Fakta om takåtkomst från DOLLE Nordic:

-          Gör det lätt att ta sig upp på platta tak

-          Enklast möjliga underhåll av platta tak

-          Enkel och snabb installation

-          Möjlighet till brandklassning

-          Marknadens bästa isoleringsvärden

DOLLE takåtkomst kan användas av både privatpersoner och proffs. Vill du veta mer om vår takåtkomst är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@dolle.se eller National Key Account Manager, Jonas Vagner Larsen, på jvl@dolle.se eller telefon 724 010 150.

Om DOLLE Nordic
DOLLE Nordic, som har funnits sedan 2013, är en nordisk försäljningsorganisation specialiserad på vindstrappor. Företagets kärnkompetens bygger på visionen att ge branschens bästa kundservice med skräddarsydda lösningar, kortast leveranstid och högsta produktkvalitet, och företagets logistiska upplägg möjliggör direktleverans till slutanvändare i hela Skandinavien. DOLLE Nordic är marknadsledande i Skandinavien och med ett innovativt förhållningssätt till produktutveckling vill företaget flytta det traditionella tänkesättet från kvadratmeter till kubikmeter och utveckla produkter som utnyttjar outnyttjad bostadsyta.

DOLLE Nordic är specialiserade på vindstrappor och har därutöver ett produktsortiment bestående av lofttrappormodultrappor, takuppgångar, räckessystem, väggluckor, i-CLiPS® fasad- och terrassbeklädnad samt ribbväggar och ribbtak.

DOLLE Nordic är ett dotterbolag till det familjeägda DOLLE A/S, som sedan 1951 har utvecklats till världsledande inom utveckling, produktion och försäljning av vindstrappor.

Se hela DOLLE Nordics produktsortiment här.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Dolle Nordic AB

Elektrogatan 10
171 54 SOLNA
Sverige
Dolle Nordic AB

Sänd till en kollega

0.156