23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hårdhetsprovning mäter materialets motstånd för tryck

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Hårdhetsprovning, även kallat hårdhetsmätning, innebär att en kraft (belastning), en kula eller en spets (diamantpyramid) gör ett intryck i materialet. Ett mindre intryck betyder ett hårdare material

Hårdhetsprovning genomförs bland annat för att identifiera och särskilja faser, fastställa hårdhetsprofiler i svetsförband, fastställa hårdhetsprofiler i ythärdade material och mäta ythårdhet i fästelement.

Vi utför hårdhetsprovning enligt:

- Vickers
- Mikro-Vickers
- Brinell
- Rockwell C

Hårdhetsprovning är en del av den mekaniska provningen av ett metalliskt material. Materialkvalitet, hållbarhet och andra egenskaper bestäms i våra drag-, bock-, slag-, ring-, bock-, tryck- och hårdhetsprovningar. All provning sker i kontrollerad miljö där all provberedning och provstavstillverkning utförs i egen regi.

 >>Mer om mekanisk provning

Om Safe Control Materialteknik AB
Safe Control Materialteknik AB är ett av SWEDAC-ackrediterat laboratorium. Vi vänder oss till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Vi erbjuder även utbildningar inom verksamhetsnära områden. Våra kunder är företag inom många olika branscher, offentliga myndigheter och privatpersoner.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Sänd till en kollega

0.094