23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Exklusiv villa kläs med elegant fasadtegel från Wienerberger

Landskrona är en stad känd för sin vackra och tidlösa arkitektur. Nu har staden fått sällskap av ännu en ögonhöjande byggnad, i form av en modern 1,5-plansvilla uppförd på ett nyproduktionsområde precis vid stadens kust.

Fasadtegel är ett klassiskt material som pryder många av vårt lands äldsta byggnader. Men än idag är Sveriges tegeltradition stark och fortfarande väljer många fasadtegel även till sina moderna nybyggnationer.

Ett sådant exempel hittar man i Landskrona. På ett nyproducerat bostadsområde precis vid havet hittar man en exklusiv villa som tar vara på fasadteglets alla fördelar – samtidigt som det behåller sin moderna känsla. Det har man lyckats med tack vare fasadtegel från Wienerberger.

Tegel: ett robust byggmaterial
Husets ägare har själv varit med i såväl planering som byggnation av huset, och står dessutom bakom många av designvalen. Detta har han gjort i nära samarbete med det lokala arkitektkontoret Bengt Husritare AB.

- För mig var det viktigt att huset skulle ha en anknytning till platsen, därför är jag glad över att ha fått arbeta med en lokal arkitekt som själv bor i staden. Tanken var att skapa ett modernt hem byggt med gedigna material som håller i längden. Detta var särskilt viktigt eftersom vi bygger precis vid havet. Då krävs det material som är robusta, hållbara och som ser bra ut även under längre tid och det var en av anledningarna till att vi valde fasadtegel, berättar ägaren.

Fasadtegel som väcker liv i fasaden
Fasadteglet som valdes ut heter Linaqua Fumo, en blågrå och svart tegelsten med spännande uttryck. Ägaren berättar:

- Anledningen till att vi valde Wienerberger och just den här tegelsorten var för att den stack ut i format och modell och satte en prägel på huset som vi gillade. Fasaderna blev levande trots att de är murade, då teglets färger skiftar lite och väcker liv i helheten.

Han fortsätter:

- Wienerberger uppvisade ett brett sortiment och framförallt ett stort intresse av att hjälpa mig som fastighetsägare att hitta rätt. Det uppskattades verkligen och resultatet blev helt klart över förväntan.

Modernt och klassiskt på en och samma gång
Den vackra Landskrona-villan har en yta på drygt 200 kvadratmeter och består i sin helhet av en betongstomme och fasadtegel. Planeringen påbörjades 2018 och vid årsskiftet 2021/2022 stod huset klart.

Villan har ett modernt uttryck, med stora fönsterpartier som ger många möjligheter att njuta av den vackra havsutsikten. De stora glaspartierna tillsammans med ett klassiskt material som fasadtegel skapar ett spännande uttryck och en helt perfekt kombination av tradition och modernitet. Ägaren förklarar:

- Huset är både elegant och stilfullt. Estetiken passar in i moderna områden som det här, men vi har verkligen satsat på att få fram den unika prägeln som gör att det ändå sticker ut från grannbebyggelsen. Med fasadtegel kan man kombinera form och funktion i och med att det både är vackert och samtidigt väldigt robust och hållbart. Jag är jättenöjd med slutresultatet och fasadteglet kommer verkligen till sin rätt här.

 

Wienerberger A/S
Arlövsvägen 12
211 24 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5565951729

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketing Director
line.helmark@wienerberger.com

Sänd till en kollega

0.047