23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nya färger och komplett system för skärmteglet URBAN

| Medlemsnyhet | Företag Wienerberger A/S

Skärmtegel blir allt populärare som fasadmaterial. Nu lanserar vi det kompletta aluminiumsystemet Omega för montering av vårt skärmtegel URBAN.

Skärmteglet är definitivt här för att stanna. Skärmteglet har, genom sina innovativa, funktionella och estetiska egenskaper, blivit ett populärt materialval för utvändiga fasader.

- Vårt skärmtegel URBAN för tak och fasader pryder redan många stora och fina projekt i hela Skandinavien. Målet är att erbjuda vackra, enkla, underhållsfria och hållbara fasadlösningar på teglets premisser. Det är samtidigt viktigt för oss att vårt skärmtegel kan monteras snabbt, oavsett förhållandena på byggplatsen, för att få god drift och ekonomi, berättar vår produktchef för tak- och skärmtegel i Skandinavien, Per Ivar Ødegaard. 

Enligt honom är hållbarhet och intresset för återanvändning och cirkularitet också en viktig aspekt, som i framtiden kommer att bli helt avgörande på landets ritkontor och byggplatser. I det sammanhanget kommer skärmteglet URBAN verkligen till sin rätt eftersom både aluminiumsystem och skärmtegel kan tas ner igen och monteras på en ny fasad.

Nytt komplett aluminiumsystem för skärmtegel
Hos Wienerberger vill vi göra det lätt att arbeta med vårt skärmtegel URBAN. Därför lanserar vi nu det kompletta aluminiumsystemet Omega för montering av vår ventilerade och brandsäkra fasadlösning.

Aluminiumsystemet Omega passar vårt skärmtegel URBAN med U-profil och L-profil, som båda har en grövre och råare yta, som uppskattas av många arkitekter.

Nu kan vi erbjuda ett komplett system som innehåller allt som behövs för att montera aluminiumprofilen Omega på klämlisten (Z-profil av aluminium), som skapar det avstånd mellan bakvägg och skärmtegel som krävs för optimal och nödvändig ventilation. Det kompletta systemet levereras också med kopplingsdon och rostfria skruvar. Det gör det lätt och enkelt att senare montera skärmteglet URBAN på Omega-profilen.

Vårt nya aluminiumsystem Omega innebär att våra kunder får en komplett, genom testad och godkänd lösning som passar perfekt med vårt skärmtegel URBAN. Lösningen är brandsäker enligt klass A1 och kan användas på höga byggnader över 30 meter, förklarar Per Ivar Ødegaard.

Hämta vår nya vägledning som stegvis beskriver hur man gör för att enkelt, snabbt och korrekt montera skärmteglet URBAN på aluminiumsystemet Omega.

NYHET: Valnötsbrunt skärmtegel
Nu har vi lagt till en helt ny färg i vårt sortiment med skärmteglet URBAN, som finns med alla tre tegelprofilerna (U, L och T). Färgen heter Rosenborg och är valnötsbrun med svarta stråk.

- Det mångfärgade tegelgodset är likadant som vårt vitgula Frederiksberg. När vi utvecklade den nya färgen Rosenborg lade vi till ett lätt färgspel med en svart engobering. Det är viktigt för oss att utveckla färgpaletten för vårt skärmtegel, som nu har fem färger. Därför är vi också glada över att den nya färgen Rosenborg redan har fått ett mycket fint mottagande, berättar Per Ivar Ødegaard.

Han tillägger att grundfärgen får ett starkare uttryck med Rosenborg eftersom en mindre mängd engobering påförs – precis som för vår bästsäljande URBAN Christianshavn, som är naturröd med svarta stråk.

 

Medlemsnyhet

Företag
Wienerberger A/S

Arlövsvägen 12
211 24 Malmö
Sverige
Wienerberger A/S

Bilder och video

Urban skärmtegel wienerbergerUrban skärmtegel wienerberger

Sänd till en kollega

0.094