23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Skarpare hållbarhetsbedömningar

I nu gällande EU-förordning om byggprodukter (CPR) diskuteras om det eventuellt kan bli obligatoriskt att lämna information om byggprodukters miljöprestanda, redovisade med EPD* i samband med CE-märkning.

SBI inbjuder härmed till ett fristående lunchseminarium för att diskutera utvecklingen utifrån EU-kommissionens ambition att harmonisera arbetet för leverantörer av byggprodukter och de möjligheter som finns att ge information om produkters miljöprestanda inom bygg- och konstruktionssektorn enligt standarden EN 15804.

Seminariet tar upp kommande krav inom lagstiftning och standardisering och visar olika verktyg som utvärderar miljöprestanda inom bygg. Europrofil presenterar sitt arbete med att ta fram EPD.

• Boverket kommer att informera om Byggproduktförordningens (CPR) Bilaga 1 – Grundläggande krav för byggnadsverk och särskilt hållbar användning av naturresurser.
• Martin Erlandsson, IVL Svenska Miljöinstitutet kommer tala om möjligheten att införa miljökrav för byggandet och visa verktyg för hållbarhetsbedömningar (Anavitor)
• Rutger Gyllenram, ordförande i SIS TK-209 berättar om utvecklingen av miljöstandarder för produkter och byggnader.
• Jonas Olsson, EuroProfil, medverkar också för att presentera sitt EPD-arbete som den resulterat i den första EPD i Sverige inom ECO-plattformen som harmoniserar EPD i Europa.

Tid: Tisdagen den 2 december kl. 12-15 inkl lunch
Plats: Hotell Strand, Nybrokajen 9, Stockholm

Mer information och anmälan

Stålbyggnadsinstitutet
Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8020063585

Sänd till en kollega

0.032