23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ByggDialog tecknar avtal med Akademiska Hus

ByggDialog har tecknat avtal med Akademiska Hus om att bygga den andra etappen av Johanneberg Science Park på Chalmersområdet i centrala Göteborg. Ett projekt värt cirka 300 Mkr.

ByggDialog har sedan 2016 varit samverkanspartner till Akademiska hus för projektets första fas. Nu har avtal tecknats även för fas 2 om att genomföra byggnationen. Kontraktet är värt ca 300 mkr. Projektet och byggarbetet genomförs i partneringsamverkan där ByggDialog är totalentreprenör. Projektet har stort fokus på hållbarhet och innovation inom olika områden. Partnering, som innebär att man arbetar i en helt integrerad organisation från början till slut, är en mycket lämplig plattform för det innovationsarbete som har påbörjats i fas 1 och nu fortsätter.

Johanneberg Science Park etapp två, även kallat JSP2, är placerad mitt i navet för samhällsbyggnadsutveckling söder om Arkitektur- och Väg- och vattenbyggnadskomplexet på Chalmers och ska bli en arena där näringsliv, forskare, studenter och samhälle kan mötas, utbyta kunskap och bedriva utveckling. Projektet är ett nybyggnadsprojekt på cirka 11 500 BTA i sju våningar, och beräknas vara slutfört sommaren 2019. 

 
Kontakt:
Jörgen Sundhäll, 010-459 88 01, jorgen.sundhall@byggdialog.se

 

Översta bilden: Hayar Gohary, projektdirektör, Jörgen Sundhäll, VD ByggDialog och Katrin Gerle, ombud skriver under avtalet för byggnationen av JSP2.

Understa bilden: Lennart Westling, projektledare Akademiska Hus, Hayar Gohary, projektdirektör Akademiska Hus, Jörgen Sundhäll, VD ByggDialog, Cathrine Gerle, ombud Akademiska Hus och Jan Henningsson projektledare Akademiska hus. 

Foto: Akademiska Hus

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031