23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Premiär för unik självstabiliserande gjutform

Självstabiliserande, kvarsittande form med inbyggd distansering. Nu kan byggbranschen se fram emot en snabbare formsättning. Celsa Steel Service har utökat sin serie av tidsbesparande armeringsprodukter med en ny typ av betongform – Celsaform U.

Traditionellt formningsarbete innefattar många tidsödande och oergonomiska moment som nu kan elimineras samtidigt som kostnaden för armeringsarbetet minskas. Läs mer om Celsaform U →

Produktchef och tillika projektledare Morgan Larsson är entusiastisk inför lanseringen – ”Historiskt så har den här typen av formsättning alltid varit ett tidsödande och tungt moment i byggprojekten. Oavsett metod så har utmaningarna legat i bland annat materialhantering, tillpassning, stabilisering etc.”

Formsättning av grundsulor förenklas ”dramatiskt”
Användningsområdena är först och främst gjutning av grundsulor och kantbalkar. Morgan Larsson – ”Celsaform U är en lättarbetad kvarsittande form som förenklar formsättningen dramatiskt av framför allt grundsulor, kantbalkar etc. Med sin låga vikt och unika design ger Celsaform U en stor tidsbesparing för arbetsplatserna, och den är vidare ”bäst i klassen” ur såväl ett ergonomiskt- som miljömässigt perspektiv.”

Om Celsaform U
Celsaform U är en självstabiliserande, kvarsittande betongform med inbyggd distansering. Formen består av ett beklätt och specialbockat armeringsnät.

Några av fördelarna:

  • Flera funktioner i samma produkt.
  • Tidsbesparande.
  • Kräver få verktyg.
  • Självbärande.
  • Inbyggd distansering mot underkant.
  • Skapar bättre arbetsmiljö.
  • Kräver inga förkunskaper.
  • Armeringsstål med lågt klimatavtryck enligt EPD.

Om Celsa Steel Service & Celsa Nordic
Celsa Steel Service ägs av Celsa Nordic som är en del av Europas största stålkoncern. Celsa Nordic är Nordens ledande tillverkare av armeringsstål. Stålet är förnybart och tillverkas med hjälp av vattenkraft i Norge. Stålet förädlas till armeringsprodukter i Sverige av svenska Celsa Steel Service.

Celsa Steel Service är Sveriges ledande armeringsleverantör och producent. Armeringslösningarna som erbjuds effektiviserar byggprojekt och förbättrar miljöprestandan i byggnader och infrastruktur. Celsa Steel Service är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och har ca 220 anställda med en omsättning på en miljard.

Celsa Steel Service AB
Stationsgatan 55
302 50 Halmstad
Halmstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560203217

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047