23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Alfix effektiviserar arbetet med snabbhärdande putsbruk

För att möta en ökande efterfrågan på material och lösningar som leder till en effektiv arbetsgång på byggarbetsplatsen lanserar Alfix nu putsbruket DuraPuds 650 rapid, som härdar på 3-4 timmar och kan spara mycket tid för murare och plattsättare.

Det är några mycket speciella parametrar som Alfix har jobbat med i utvecklingen av det första snabbhärdande putsbruket till sitt produktsortiment.  Effektivitet är en av dem, säger Kim Mathiasen, innovationschef på Alfix:

”Det finns ett ständigt växande behov av att satsa på effektivt byggande. Material, lösningar, metoder och råd om effektivt byggande har aldrig varit mer efterfrågade och relevanta. Därför går Alfix nu in på marknaden med vår första snabbhärdande puts. Muraren kommer att upptäcka att härdningen börjar redan efter en timme. Det är därför en extremt effektiv produkt, som dessutom är lätt att arbeta med och ger murare och plattsättare mångsidighet i vardagen”.

Från utförare – till utförare

Alfix DuraPuds 650 rapid har utvecklats speciellt för reparationer i murverk, både in- och utvändigt. Det var här det största behovet identifierades.

”Vi har rådfrågat utförarna på byggarbetsplatsen och de har varit med i processen från början. Produkten har testats på plats och vi har fått feedback för att säkerställa rätt produktegenskaper och kvaliteter”, säger Kim Mathiasen och fortsätter:

”Murarna har varit oerhört entusiastiska över produkten som ersättning för vanligt putsbruk. Snabbheten spelar en nyckelroll eftersom de nu kan spara flera dagars torktid. Dessutom fick vi också positiv feedback på vidhäftningen, oavsett om du applicerar 10, 25 eller 50 mm putsbruk”.

Putsen är även krympningsstabil, vilket minskar benägenheten till sprickor och krackelering, oavsett tjocklek.

”Även om effektivitet är nyckelordet för vårt nya putsbruk har det inte gjorts någon kompromiss med de starka tekniska egenskaper som är genomgående i våra produkter”, säger Kim Mathiasen.

Ska säkerställa effektivitet, kvalitet och teknik

Alfix DuraPuds 650 rapid är perfekt för uppgifter som reparation av murverk och ingjutning av kablar. Den diffusionsöppna och flexibla putsen gör det enkelt för entreprenören att stocka och jämna ytan. Resultatet blir en snygg sluten yta som är lätt att arbeta vidare med.

”Användningsmässigt kommer 650:an att verka bekant för murare och eftersom Alfix DuraPuds 650 rapid härdar på bara tre till fyra timmar och därmed sparar muraren mycket tid, tror Alfix att produkten snabbt kommer att bli en fast beståndsdel av murarens materialutbud för oförutsedda reparationsuppgifter och planerade putsarbeten”, förklarar Kim Mathiasen.

”Putsbruket intar en plats på marknaden som skiljer sig från andra liknande produkter. Konkurrenterna har valt en annan riktning och fokuserar på optimering av spackeltekniken. Men vi har valt att fokusera mer på putstekniken då vi tror att den har några fler fördelar på de större ytorna”, avslutar innovationschefen Kim Mathiasen.

De första Alfix DuraPuds 650 rapid har redan tillverkats vid fabriken i danska Kolding och är därmed redo att inta byggarbetsplatser i hela Skandinavien.

 Läs mer

Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
VAT nummer: DK76443815
P nummer: 1002490974

Kontaktperson

MKH
Mette Kehlet Høy
mkh@alfix.dk

Sänd till en kollega

0.048