23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ByggDialog totalentreprenör för ny fotbollsarena i Skövde

Skövde kommun  har handlat upp ByggDialog som totalentreprenör för en ny fotbollsarena för elitfotboll samt en ny idrottsplats för friidrott. Projektet har en budget på 120 mkr och genomförs i partnering.

Med Skövde AIK:s intåg i superettan behöver hemmaarenan Södermalms IP rustas upp för att uppfylla Svenska fotbollsförbundets krav på matcharena för superettan. Projektet ska också möjliggöra vidare utveckling för att senare kunna uppfylla arenakraven för allsvenskan. Uppdraget omfattar också ombyggnation av Södra Ryds IP som ska bli en modern idrottsplats för friidrott i samtliga friidrottsgrenar.

Just nu pågår projektering för båda projekten parallellt för att klara tiderna men också för att få synergieffekter mellan projekten. Tillsammans med beställaren, idrottsföreningar, konsulter och entreprenörer planerar man nu för projektens utformning och framdrift. Erik Olsson är projektchef på ByggDialog.

– Det här är ett riktig spännande projekt med en utmanande tidplan och pågående idrottsverksamhet under hela byggtiden. Det kommer ställa höga krav på både noggrann planering, samordning, kostnadsstyrning och säkerhet. När man involverar alla kompetenser och discipliner från start som vi gör i våra partneringprojekt, får man en effektiv projektering och ett bra flyt i produktionen. Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet, och förhoppningsvis kommer den nya arenan ta Skövde AIK ända till allsvenskan, säger Erik Olsson och ler.

Fotbollsarenan ska vara färdigställd till säsongstart 2025 och friidrottsplatsen till säsongstart 2024.

Kontakt
Michael Sundhäll, VD
010-459 88 68

Erik Olsson, projektchef
010-459 88 33

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031