23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Funktions- och installationstest av EVSE med Elma Instruments

Elma Instruments AB ställer ut på Elfack 2023 i monter B04:62. På mässan visar vi en rad spännande nyheter.

I den gröna omställningen förbrukar vi vår energi på ett helt nytt sätt. En stor del av den gröna framtiden är beroende av att energi distribueras till konsumenten som el snarare än gas, olja, diesel, bensin och andra energikällor. Elbilsladdare, värmepumpar och Solcellsinverters är alla relativt tung elektronik som antingen förbrukar eller levererar mycket elektrisk energi. Det ställer nya krav på vårt elnät.

Därför har kartläggning av last och fasfördelning innan du ansluter t.ex. en elbilsladdare aldrig varit viktigare. Kräver den nya installationen bara en plats i centralen, en kabel och ett ladduttag eller kräver det att anläggningen behöver säkras upp?

Efter inkoppling kan den stora elektroniken även påverka vår spänningskvalitet och installation. T.ex. med höga övertoner vilket resulterar i sämre spänningskvalitet. Ett opraktiskt och klassiskt exempel är LED-belysningen i hemmet som blinkar när bilen laddas.

Kartlägg belastningen och visualisera den nya elektroniken

Metrel MI2883 är ett kraftfullt och enkelt allroundinstrument som kan mäta, logga och dokumentera strömförbrukning och fasfördelning innan ytterligare belastningar ansluts.

Efter att ha kopplat in t.ex. en elbilsladdare kan instrumentet även mäta och visualisera belastningens påverkan på installationen, både för dokumentation och vid felsökning. Finns det ökad spänningsobalans, överbelastning eller uppvärmning av neutralen till följd av hög övertonsbelastning så visar MI2883 det.

Det hela sker extremt användarvänligt på en stor färgdisplay som grafiskt ger en överblick. Brus på sinuskurvan via scope-funktion, fasfördelning via fasdiagram eller harmonisk fördelning på stapeldiagram visas tydligt. Loggning och dokumentation kan enkelt visas med den medföljande PC-mjukvaran. Instrumentet levereras färdigt att använda med flexibla strömtänger som passar var som helst, mätkablar, Pc-programvara, strömförsörjning och uppladdningsbart batteri.

MI28xx-serien är extremt bred, så behöver du GPS, Klass A, fjärrkommunikation eller paketering för ett mätsystem i hög IP-kapslingsklass finns det en lösning.

Test av elbilsladdarens funktion och säkerhet efter installation

Både den fasta installationen för ladduttaget måste givetvis vara installerad enligt konstens alla regler samt att den ska vara kontrollerad och funktionstestad. Det kräver att laddaren kan aktiveras. Elbilen är så att säga strömbrytaren på ditt uttag i en laddboxinstallation. När du mäter använd Elma EVSE-200 som simulerar både anslutning av en elbil och felscenarier samt kan användas för aktivering och funktionstestning. I kombination med valfri installationsprovare så har du utfört ett komplett och säkert installationstest.

På mässan kommer vi att ta med ett stort utbud av våra produkter och en laddbox för demonstration, så besök oss i montern och ta en pratstund om mätning på ladduttag och deras installation, last- och spänningskvalitet samt mätning på elbilar som också ställer speciella krav på ditt mätverktyg.

Utöver dessa nyheter kommer Elma Instruments att visa hela sitt produktprogram inom test- och mätutrustning. För ytterligare upplysningar kontakta Elma Instruments på Tel: 08-447 57 70 eller www.elma-instruments.se 

Elma Instruments AB
Pepparvägen 27
123 56 Fasta
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5565212890

Kontaktperson

PP

Sänd till en kollega

0.031