23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tänk dina grönområden vertikalt

Vajersystemet ”GreenWall” från Milford gör det möjligt att förverkliga gröna visioner, även i områden där utrymmet är begränsat.

Vajersystemat kan fungera som ett dekorativt element i sig, men genom att omvandla stadens vertikala ytor till gröna fasader ger man inte bara stadens medborgare något vackert att titta på – de gröna väggarna kan också inkluderas som en del i arbetet med klimatanpassning och biologisk mångfald.

 

Miljöfördelar

En vertikal vägg skapar inte bara en grön livsmiljö. Faktum är att det också finns några betydande miljöfördelar:

  • Gröna väggar absorberar CO2 och regnvatten och fungerar som utmärkt isolering. Växter absorberar 50 procent och reflekterar endast 30 procent av solens strålar. Detta ger en signifikant förbättring av temperaturregleringen och minskar värme-öeffekten (UHI-effekten).

  • Byggnaderna håller värme lättare i kallt väder och svalka lättare i varmt väder. Det innebär att behovet av luftkonditionering och uppvärmning minskar samt att CO2-utsläppen minskar ytterligare. Dessutom absorberar växterna skadliga partiklar i luften dvs. såna som varje år ger många stadsbor hälso- och andningsproblem.

 

Om GreenWall

GreenWall är Milfords egna klassiska vajersystem i rostfritt stål. GreenWall Multi är särskilt designad för att göra det enklare och snabbare att installera vajer. Du behöver bara fästa vajern i de övre och nedre distanshållarna och sedan föra in vajern i de andra. Fäst vajern med låsskruven och slipp därmed behöva dra vajrarna genom alla distanshållare.

Vilken typ av distans och tillbehör som passar dig kommer i slutänden att avgöras av valet av växt och önskat utseende på den gröna väggen i fråga.

Läs mer om GreenWall här. 

Milford A/S
Ymers Gata 31
215 35 Vintrie
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047