23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ByggDialog tilldelas Träflugan för träbyggandets utveckling

Priset Träflugan delas varje år ut till en person, en arbetsgrupp eller ett initiativ som bidragit till att utveckla hållbart byggande i trä. I år kammade ByggDialog hem det prestigefulla priset för sina insatser för träbyggandets utveckling i branschen.

Bakom priset står Martinsons som tidigare i år nominerade ByggDialog, Tomas Nord (Rise) och Göteborgs stad till Träflugan 2022. Av de nominerade var det alltså ByggDialog som tog hem priset med följande motivering:

”Byggdialog har som mål att skapa en effektivare och mer hållbar byggprocess, såväl för planeten och samhället som rent ekonomisk. Med den inställningen som grund har de blivit en modig och kompetent möjliggörare för träbyggandets utveckling på den svenska byggmarknaden. Dessutom är Byggdialog Sverigeledande entreprenörer inom partnering, där ett transparent arbetssätt har bidragit till att förverkliga en lång rad offentliga beställares projekt inom bland annat skolor och förskolor.” 

– Det känns jättekul att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet. Det en bekräftelse på att vår långsiktiga strategi fått genomslag.  Hållbarhet är en central del i vår verksamhet och vi vill vara en aktör som driver på utvecklingen och bidrar till ett hållbart byggande i hela branschen. Det är verkligen ingen enmansshow utan ett lagarbete där man behöver samarbeta och dela kunskap med flera aktörer för att lyckas. Eftersom vi enbart arbetar i partnering får vi med oss den kompetens som behövs och har tillsammans med våra beställare vågat testa nya idéer och metoder i våra projekt, säger Magnus Linder, projekteringsledare och teknisk chef på ByggDialog.

Träbyggnationen ökar
ByggDialog genomför just nu flera träbyggnadsprojekt i bl.a. Värnamo, Vetlanda, Karlstad, Västerås och Haninge och märker en ökad förfrågan hos beställarna.

– Fler och fler får upp ögonen för alla fördelar som träbyggnation ger och det finns en större öppenhet idag. Vi vill ligga i framkant när det gäller hållbart byggande och hitta nya lösningar tillsammans med våra kunder, hela vår arbetsmodell är en mycket passande plattform för det. Vi vill guida våra kunder till mer hållbara val och erbjuder alltid alternativa kalkyler t.ex. på en traditionell betongstomme kontra en i KL-trä. Många gånger resulterar det i att man väljer trä eftersom fördelarna många gånger övertrumfar priset på lång sikt. Det känns jättekul att kunna bidra på det här sättet, speciellt eftersom vi mestadels bygger skolor, sjukhus och andra samhällsviktiga byggnader, säger Magnus Linder.

Priset, som under tisdagen delades ut  i Karlstad, består av en träfluga samt en donation på 10 000 kronor i vinnarens namn till anhörighuset Hjältarnas Hus i Umeå. Det är ett tillfälligt boende för familjer med barn som drabbats av svår sjukdom och som behöver behandling på Norrlands Universitetssjukhus. Byggdialog donerar samma summa till alla små och stora hjältar i Umeå som på olika sätt drabbats av svåra utmaningar i livet.

– Det känns riktigt bra att gratulera Byggdialog som vinnare av Träflugan. Det är de som faktiskt befinner sig ute på byggarbetsplatserna och har direktkontakt med beställarna som sitter på en stor del av nyckeln när Sverige ställer om till ett mer hållbart byggande. Här har Byggdialog som utförare varit en möjliggörande kraft med sitt transparenta arbetssätt, inte minst när det kommer till att hjälpa det offentliga att ta hållbara beslut och bygga mer i trä, säger Joakim Gustafsson, vd på Martinsons Byggsystem.

Kontakt
Michael Sundhäll, VD, 010-459 88 68
Magnus Linder, projekteringsledare och teknisk chef, 010-459 88 27

www.byggdialog.se

På bilden syns Magnus Linder, Linnea Berger, Anton Karlsson, Isabel Husberg, och Simon Örnvall  från ByggDialog som fick ta  emot priset Träflugan på nya Mörmoskolan på Hammarö- en skola som byggs helt i trä. I röda hjälmar syns Marcus Bolander och Mikael Lindberg från Martinsons.

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031