23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Slaget fasadtegel hjälper Brf Rosenfred att lägga fokus på estetiken

Varbergs nya pärla. Så kallas bostadsrättsföreningen Rosenfred, som med sitt perfekta läge mellan hav och stad ger de boende allt det bästa som Varberg har att erbjuda. Projektet är genomfört av Skanska, som tillsammans med Fredblad Arkitekter har skapat tre huskroppar där vårt slagna fasadtegel får alla hus att samspela – samtidigt som det hjälper till att bryta ner volymerna till mindre enheter.

Hösten 2021 stod Brf Rosenfred i Varberg klart för inflyttning. Med 89 lägenheter med varierade planlösningar kan bostadsrättsföreningen erbjuda trivsamma hem med Varbergs bästa läge – ett stenkast från både hav och stad.

Arkitekt Per Bengtsson har tillsammans med sitt team på Fredblad Arkitekter varit ansvariga arkitekter för Brf Rosenfred. För att husen ska uttrycka sig individuellt men samtidigt bilda en behaglig enhet valde arkitekterna i samråd med Skanska att klä husen med fasadtegel från Wienerberger.

- Det finns ett stort inslag av tegel här i området och för att inte konkurrera med till exempel Rosenfredsskolan har vi valt fasadtegel i en annan färgskala till Rosenfred. På så sätt smälter husen in i miljön utan att ta över, säger Per Bengtsson.

Vackert på både långt och nära håll
För Per Bengtsson och teamet på Fredblad Arkitekter var det A och O att använda ett slaget fasadtegel, som är vackert på både långt och nära håll:

- Att använda tegel som fasadmaterial är något som många av oss arkitekter gillar på grund av materialets mångsidighet. Det har en vacker textur, men det kan absolut vara skillnad på tegel och tegel – både när det gäller kvalitet och utseende. Därför var det viktigt för oss att ha ett slaget tegel, som ger fasaden en speciell karaktär och håller väl över tid. Det slagna fasadteglet från Wienerberger är dessutom väldigt vackert även när man kommer nära inpå fasaden.

Han kompletteras av Mattias Modig som tillägger:

- Tillsammans med arkitekterna har vi jobbat på att få det estetiska att harmonisera med omgivningen. Bland annat valde vi att ta upp kulörer från omgivningen som vi känner passar in i Varbergs stadskärna, med närhet till både hav och centrum. Även om huset är stort har vi jobbat mycket med uttrycket för att få det att smälta in. Vi är övertygade om att fasadteglet från Wienerberger kommer att stå sig väl över tid, både när det gäller utseende och design.

En passande blandning av fasadtegel
Till Brf Rosenfred har vi levererat tre av våra fasadtegel; EW2423 Twilight, EW2135 White Bonasus och EW2164 Limoux

EW2423 Twilight är ett gråbrunt slaget fasadtegel med spel i gråaktiga nyanser, EW2135 Bonasus är ett ljusbrunt slaget fasadtegel med vita och beige nyanser och EW2164 Limoux är ett sandfärgat slaget fasadtegel med vita nyanser. Vår försäljningschef Filip Davidsson är glad över att Wienerberger har kunnat leverera lösningar som passar visionen för bostadsområdet. Han berättar:

- Twilight är ett mycket användbart fasadtegel med ett lugnt och föränderligt spel och White Bonasus färgspel i varma och ljusa nyanser är inspirerat av öknens färger. Dessa två, i kombination med Limoux, skapar verkligen ett härligt och jordigt uttryck som passar perfekt här på Brf Rosenfred.

Läs mer här

Wienerberger A/S
Arlövsvägen 12
211 24 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5565951729

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketing Director
line.helmark@wienerberger.com

Sänd till en kollega

0.047