23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Fölsgaard helhetsleverantör till Finspångs stadsnät

När Finspångs Stadsnät Finet bygger ut bredbandsnätet i Börstorp har de valt Fölsgaard som leverantör av såväl fiberkabel som duct och tillbehör.

Erik Kjörling, Key Account Manager och ansvarig för leveransen till projektet i Börstorp, berättar om Fölsgaard och företagets offensiva satsning i Sverige.

- Jag började på Fölsgaard i mars förra året och från och med i maj i år så heter samtliga bolag inom koncernen Fölsgaard. Det är verkligen inspirerande att få vara med och driva den här satsningen på den svenska marknaden. Fölsgaard går nu ut som en helhetsleverantör med ett komplett sortiment med alla typer av fiberkabel, duct och tillbehör. Våra varumärken för fiberkabel är HFibrecore™ och för duct HFibreduct™. Bland fördelarna märks bland annat att vår producent äger hela processen, då de tillverkar allt från råfibern fram till färdig fiberkabel. Det ger oss och våra kunder trygghet när det gäller kvalitet och leveranssäkerhet.

 

Utvecklingsmässigt i framkant
- Utvecklingsmässigt ligger vi långt framme när det gäller fiberkabel och kan bland annat stoltsera med den längsta blåslängden, den kortaste böjningsradien och den första 200 µm blåskabeln på marknaden. Det senare gör att man kan få i större antal fiber i kabeln. Fölsgaard har stort fokus på hållbarhet och arbetar mycket med återvunnet materiel, bland annat i ytterkapporna på vår duct. Ett annat mervärde är de engångstrummor för duct som vi tagit fram. Vanliga engångstrummor går väldigt ofta sönder redan vid avlastning eller under arbetet. Våra trummor däremot är utformade för att hålla under hela projekten och samtidigt vara enkla att kassera efter användning, säger Erik Kjörling.

 

Stora avstånd och stenig terräng ställer krav
Finspångs Stadsnät Finet är ett kommunalägt stadsnät i Finspångs kommun. Cirka 65 procent av alla hushåll i kommunen är anslutna till deras fibernät och tillsammans med andra aktörer räknar man med att uppnå 97 procents täckning under 2024. Amanda Sivertsson, projektör Finspångs Stadsnät Finet AB beskriver det aktuella fiberprojektet i Börstorp.

- Börstorp är ett stort geografiskt område med långa avstånd mellan kunderna, som det ofta är ju längre ut på landsbygden man kommer. Den totala sträckan där vi nu låter gräva är cirka 1,5 mil lång och det är mycket stenig och bergig terräng, vilket ställer krav på såväl förläggningsmetoder som materiel, säger Amanda och fortsätter:

- Vi har köpt fiberkabel och andra fiberprodukter av Fölsgaard sedan flera år tillbaka, då de hette Gigacom, och bland fördelarna märks produkternas höga kvalitet, snabba leveranser och en bra prisbild. Nu när de breddat sortimentet var det naturligt för oss att även köpa deras duct, skarvar och tätningar. Att kunna få allt från en och samma leverantör ser vi som en stor fördel.

 

Entreprenörens uppfattning
Brorssons Entreprenad är anlitade av Finspångs Stadsnät Finet för fibergrävningen i Börstorp.

- Vi arbetar till stor del med fibergrävning, mycket åt Finspångs Stadsnät Finet och Nyköping men även på andra håll. Vi har tidigare använt fiberkabel från Fölsgaard och det har alltid fungerat bra. De levererar i tid och vi får alltid snabbt svar om det är några frågor. Det här är första gången vi använder deras duct, som ser bra ut. Att de kommer med en ny, mer hållbar typ av engångstrumma för duct är en stor fördel. De vanliga ekertrummorna går ofta lätt sönder vilket gör vårt arbete mer tidsödande. Vi har kört på nu i några veckor och kommit cirka 3 kilometer, allt går planenligt  och vi räknar med att vara klara efter semestern, säger Erik Johansson, delägare i Brorssons Entreprenad.

Hans Fölsgaard AB
Sjöängsvägen 17
192 72 Sollentuna
Sollentuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE556572164301
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

Henrik Björk
Sales Manager - Telecom
+46 10 601 59 92 heb@folsgaard.com

Sänd till en kollega

0.047