23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Miljardprojekt till BygDialog- etablerar i Skellefteå

ByggDialog har blivit upphandlade som totalentreprenör för Region Västerbottens stora satsning på Skellefteå lasarett. Projektet innefattar om-, till- och nybyggnation av lasarettet på hela 62 000 kvm. Med en projektbudget i miljardklassen kommer detta att bli en viktig investering för regionen och en betydande del av ByggDialogs strategiska expansion i norra Sverige.

För att möta framtidens behov genomför Region Västerbotten nu den största satsningen på sjukvården i Skellefteå sedan lasarettet byggdes. Inom de närmaste 10 åren kommer det att göras stora investeringar i nya fastigheter och renoveringar på lasarettsområdet.

ByggDialog etablerar i Skellefteå
Projektet markerar inte bara ByggDialogs steg in i Skellefteå, utan också företagets ökande närvaro i norra Sverige. Ambitionen är att växa organiskt i regionen och stärka sin position som Sveriges ledande partneringentreprenör även i de norra delarna av landet. Michael Sundhäll, VD på ByggDialog, är entusiastisk över tilldelningen och den nya etableringen i Skellefteå:

– Som ny aktör i regionen är vi otroligt glada över det förtroende vi har fått av Region Västerbotten. Det här projektet är stort, komplext och sträcker sig över en lång tid. Det kommer ge oss fantastiska möjligheter att utveckla projektet och bygga upp långsiktiga relationer. Samtidigt ser jag fram emot att bygga upp en stark organisation och ByggDialogs verksamhet i Skellefteå. Genom detta projekt kommer vi kunna fortsätta bidra till samhällsutvecklingen och leverera högkvalitativa projekt i partnering som möter framtidens behov även i norr, säger Michael Sundhäll.

Omfattande byggnation under 10 år
Projektet är indelat i flera etapper, och det första steget kommer att vara byggandet av ett parkeringshus  som förväntas vara klart redan år 2026. Därefter kommer Skellefteå lasarett successivt att växa fram och olika delar av sjukhuset kommer att färdigställas i olika takt. 2032 ska projektet vara färdigställt i sin helhet.

Projektet genomförs i en strategisk partnering där ByggDialog är totalentreprenör och Region Västerbotten beställare.

För mer information, kontakta:
Michael Sundhäll, VD, 010-459 88 68

Mikael Jardeby, områdeschef speciella projekt, 010-459 88 07

Läs mer: byggdialog.se

 

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047