23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ROCKWOOL bjuder in till webinar om solpaneler och brand

Fyra av fem solcellsinstallationer innehåller brister enligt branschorganisationen Installatörsföretagen. Stenullsproducenten ROCKWOOL vill bidra till en förändring och anordnar därför ett webinar ihop med experter inom brand, försäkring och elinstallationer.

”Syftet är att öka kunskapen inom branschen och bidra till säkrare tak”, säger Jonas Zacharoff, VD på ROCKWOOL i Sverige.

Solpaneler fyller en viktig funktion när vi ska ställa om mot ett mer hållbart energisystem. Fördelarna är många, men det finns också risker, framför allt kopplat till brand. Rapporter vittnar om att det råder en osäkerhet kring solpaneler, både gällande ansvar, installation, försäkring och säkerhet*.

Webinaret syftar till att sprida kunskap inom de tre områdena brand, försäkring och elinstallation. Försäkringsbolaget kommer bland annat berätta om de vanligaste felen de brukar möta när de besiktar solcellsinstallationer samt berätta om de rekommenderar särskilda material för att minska brandrisken. Brandmannen och insatsledaren kommer förklara varför en brand med solpaneler innebär stora risker och elsäkerhetsexperten kommer ge konkreta råd för säkrare installationer.

ROCKWOOL producerar obrännbar stenullsisolering och har specialprodukter för bland annat solpaneler. Webinaret riktar sig till beställare, fastighetsbolag, entreprenörer, installatörer och föreskrivande led inom byggbranschen.

”Vi vill att solpaneler ska fortsätta bidra med dess viktiga fördelar för framtidens energiförsörjning – på ett säkert sätt”, kommenterar Jonas Zacharoff.

Webinaret är kostnadsfritt och sker den 24 oktober kl 10.00-10.40. Efter webinaret finns möjlighet att ställa frågor direkt i chatten. Anmälan och mer information här!

Deltagare i expertpanelen:

Johan Rönmark
Riskingenjör Länsförsäkringar i Jönköping
Johan är brandingenjör och har över 15 års erfarenhet från arbete inom räddningstjänsten med förebyggande frågor och insatsledning, men arbetar nu som riskingenjör inom försäkringsbranschen. Han kommer förmedla försäkringsbolagets tankar kring solpanelsinstallation. Vad bör fastighetsägaren tänka på för att undvika eller minska skador vid brand? Finns det branschgemensamma krav och rekommendationer kring material?

Lars “The Swedish Fire nerd” Axelsson
Lars har de senaste åren hållit utbildningar för brandinstruktörer från över 50 länder världen över. Han kommer berätta vad som sker rent tekniskt vid en brand med solpaneler, vad som skiljer en sådan brand från bränder utan elektrisk utrustning och vad som krävs av räddningspersonalen på plats. Han kommer berätta om utmaningarna och ge sin syn på vad som krävs av branschen för att undvika de olika risker som finns vid bränder i en solpanelsinstallation.

Cecilia Axelsson
Elsäkerhetsexpert Installatörsföretagen
Cecilia är civilingenjör med lång erfarenhet av elsäkerhet och som expertrådgivare. Genom branschorganisationen Installatörsföretagen representerar hon tusentals medlemsföretag som ska utföra solpanelsinstallationer. Hon kommer prata om vikten av att använda auktoriserade, seriösa aktörer vid installation av solpaneler samtidigt som hon kommer ge viktiga råd till takentreprenörer och andra inom byggsektorn.

*WSP rapporten ”Slutrapport sol och brand” 

Rockwool AB
Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563479152

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.033