23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säkerhetstest på elektriska fordon

Elektrifieringen av bilar och andra fordon sakta men säkert rullat in till oss alla. Fokus på miljö, klimat och viljan att köra grönt har aldrig varit större.

Försäljningen av elbilar slår det ena rekordet efter det andra och antalet elbilar har successivt nått en storlek där majoriteten av de nya bilarna på de svenska vägar är eldrivna (hybrid, laddhybrid och ren el). Medan bytet från bensin- eller dieselbilar spridit körglädje bland svenska förare har det gett upphov till gråa hårstrån i verkstäderna – måste man nu vara elektriker för att vara mekaniker? En rutinuppgift som att byta olja eller reparera avgassystemet är givetvis inte aktuellt för elbilar som istället har ett kraftfullt batterisystem för drivlinan med högre spänning än de flesta elektriker hanterar till vardags; 800 V DC ställer krav på utrustning och säkerhet! Introduktionen av elbilar har också satt sina spår i elektrikers vardag; AC-laddningsuttag och laddboxar poppar upp i bostadsområden och på kontor, medan DC-laddstationer på flera hundra kW breder ut sig på bensinstationer och stora parkeringar. Detta är högeffektiv utrustning, som ställer krav på dimensionering samt över- och felströmsskyddsutrustning och provning, och precis som med fordonen ställer den krav på utrustning, säkerhet och testinstrument.

Speciellt utvecklad för elfordon så är Metrel MI3132 är det första mätinstrumentet av sitt slag. Som vi känner igen det från Metrel är användargränssnittet intuitivt och menyerna enkla, samtidigt som funktionerna är omfattande. MI3132 kan användas på alla elektriskt ledande delar av elbilen, och har bl.a. funktioner för spänningsmätning, isolationstest på batteriet (UN ECE R100/ISO 6469-3) och kontinuitetstest. Dokumentation kan sparas i Metrels välkända minnesstruktur och skrivas ut via programvaran ES Manager.

Metrel MI3132 EV Tester är ett testinstrument utvecklat för användning vid service och underhåll av elfordon, inklusive hybridfordon (HEV), plug-in hybridfordon (PEV) och, naturligtvis, rena elfordon.

Manövrering och val av funktion är enkelt på den intuitiva färgpekskärmen som även kan visa hjälpbilder av korrekt anslutning. Mätresultat kan lagras i instrumentets minnesstruktur och överföras till PC för upprättande av dokumentation med den medföljande programvaran Metrel ES Manager. Interaktionen mellan MI3132 och Metrel ES Manager stöder även användardefinierade autosekvenser, så att du kan anpassa instrumentet till just de tester som är mest relevanta.

Metrel MI3132 har följande funktioner:

• Visuell inspektion (checklista)

• Spännings- och frekvensmätning (AC, DC, AC+DC)

• Kontinuitetsmätning med upp till 2 A testström med två eller fyra ledare

• Motståndskalkylator för beräkning av gränsvärden för kontinuitetstester baserat på längd och tvärsnitt

• Isolationstest upp till 1500 V DC

• Isolationstest mellan batteripoler och chassi, UN ECE R100/ISO 6469-3

• Autosekvens för periodiska tester

• Autosekvens för användning efter en olycka

På Elma Instruments står vi redo att ge dig råd om val av rätt mätutrustning för elfordon och laddutrustning. Vi har allt från den mycket enkla EVSE-adaptern till den superavancerade DC-laddartestaren.

 Se mer på www.elma.se eller ring 08 447 57 70

Elma Instruments AB
Pepparvägen 27
123 56 Fasta
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5565212890

Kontaktperson

Es

Sänd till en kollega

0.032