23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kronväxel EtaCrown® - kompakt och kraftfull drivteknik från ebm-papst.

Den kompakta kronväxelserien EtaCrown® underlättar utvecklingsarbetet av komplexa inbyggda drivlösningar och är ett effektivt alternativ till en drivteknik med vinkelväxel. Det moduluppbyggda systemet kan kombineras med ett stort urval av våra motorer i DC och EC-utförande, tillsammans med bromsar och givare.

Den kompakta kronväxelnserien EtaCrown® från ebm-papst underlättar utvecklingsarbetet av inbyggda drivlösningar och är ett effektivt alternativ till en mer traditionell vinkelväxellösning.
Med EtaCrown® och EtaCrown Plus® erbjuds ett kraftfullt och hållbart alternativ för att justera hastigheten på elektriska höghastighetsmotorer. Tack vare den cylinderformade designen tar EtaCrown® mindre installationsutrymme i anspråk, med samtidig hög prestanda och energieffektivitet.

Applikationsområden:

- Robotik
- Medicinteknik
- Förarlösa transportsystem
- Automatiska dörr- och passérsystem

Det moduluppbyggda systemet kan kombineras med ett stort urval av våra motorer i DC och EC-utförande, tillsammans med bromsar och givare. I ebm-papst onlineportal kan du konfigurera drivlösningen i enlighet med kraven för just din applikation.

Tack vare att kronväxlar inte är bestyckade med någon självlåsande mekanism är de lämpliga i många applikationer. Fördelen med kronväxlarnas icke självlåsande mekanism är bland annat att transmissioner kan vändas manuellt – även i en nödsituation – och att inga komponenter krävs för frånkoppling.

Hög verkningsgrad och utväxlingar.

ebm-papst innovativa kronväxellådor EtaCrown® och EtaCrown Plus® är effektiva, kompakta och tillverkas på ett ekonomiskt genomtänkt sätt.
Verkningsgraden för EtaCrown® kronväxlar är hela 75 %. Den höga verkningsgraden, i kombination med den kompakta designen, möjliggör en effektiv, ekonomisk och kompakt drivlösning.
I jämförelse med mer traditionella snäck- och vinkelväxlar blir det med kronväxelteknik till exempel väldigt små friktionsförluster, utan istället kan, i stort sett all, motorkraft användas till själva drivmomenten.
EtaCrown-serien i olika storlekar har stort antal utväxlingar – i enstegsväxeln upp till 10:1, två-stegs 113:1 och tre-stegs till 289:1. I enstegs-utförandet uppnås verkningsgrad på mer än 90 %.
Jämfört med snäck- och vinkelväxlar är kronväxelserien EtaCrown® också mindre mottaglig för termisk expansion.

Välkommen att kontakta ebm-papst specialist Jörgen Blomqvist om du vill veta mer om EtaCrown® och ebm-papst övriga sortiment av drivteknik. 

Mer information om ebm-papst

 

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Kontaktperson

Malin Emilsson
Marknadskoordinator
+46 727178821 malin.emilsson@ebmpapst.se

Sänd till en kollega

0.047