23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ByggDialog som totalentreprenör för kvarteret Humlan i Trollhättan

Igår blev det officiellt att ByggDialog har fått uppdraget som totalentreprenör att genomföra en omfattande ROT-renovering av området Humlan i Trollhättan. Projektet drivs i samverkan tillsammans med Eidar AB, Trollhättans bostadsbolag.

Igår blev det officiellt att ByggDialog har fått uppdraget som totalentreprenör att genomföra en omfattande ROT-renovering av området Humlan i Trollhättan. Projektet drivs i samverkan tillsammans med Eidar AB, Trollhättans bostadsbolag och kommer att fokusera på att förbättra och modernisera vård- och omsorgsboendet för att möta dagens standard.

– Vi är väldigt glada att ha fått det här förtroendet från Eidar som är en ny och viktig kund för oss. Vi ser framemot att genomföra projektet i nära samarbete och i samband med det etablera oss i Trollhättan och bygga upp en lokal organisation på orten. Vi är här för att stanna, säger Michael Sundhäll på ByggDialog AB.

Just nu pågår förarbete och planering för renoveringen av boendet. Själva renoveringsarbetet beräknas kunna starta omkring årsskiftet 2024/2025 och vara klart i början av 2028. Kvarteret Humlan byggdes i början av 1970-talet och inrymmer ett särskilt boende för äldre och drygt 440 vanliga hyreslägenheter. Boendet som idag har 125 boendeplatser ska nu ROT-renoveras och byggas om för att verksamheten ska kunna bedrivas på bästa sätt.

– Tillsammans med verksamheten ska vi nu påbörja en process kring att utifrån områdets utmaningar och möjligheter utveckla och lyfta boendet till dagens standard och på så sätt skapa en trygg och trivsam boendemiljö för de äldre. Humlans boende ska bli minst lika bra som ett nybyggt boende, och på så vis även bli en lockande arbetsplats, säger Eleonor Olofsson, projektchef på Eidar.

När ombyggnationen är klar kommer boendet att omfatta 108 boendeplatser med tillhörande gemensamhetsutrymmen, allmänutrymmen, personaldelar och tillagningskök anpassade efter verksamhetens behov och önskemål. Inom projektet ska såväl tak och fasader som lokalernas ytskikt renoveras. Fastigheterna ska energioptimeras och ventilationssystem, el, rör, styr och hissar ska bytas ut. Utemiljön kommer att ses över för att förbättra tryggheten och tillgängligheten för de boende. Projektet ska genomföras med hållbarhet som ledord och cirkulär renovering i fokus, där återbruk ska vara en viktig aspekt i såväl materialval som genomförande.

– Vi ska planera och genomföra byggnation med pågående verksamhet och hyresgäster nära inpå oss, i en på många sätt känslig miljö. Här kommer förmågan till systematisk byggdialog ställas på sin spets och den processen är vi trygga i, säger Christoffer Sundin, områdeschef i Trestad på ByggDialog.

För mer information:

Christoffer Sundin, områdeschef ByggDialog

Tel: 0725-90 26 55
christoffer.sundin@byggdialog.se

Michael Sundhäll, VD ByggDialog

Tel: 0725-74 88 68

Michael.Sundhall@byggdialog.se

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032