23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya kompetenskrav i kommande AFS 2023:3 - en summering

Vilka kompetenskrav finns det och gentemot vilka roller i kommande nya AFS 2023:3 Projektering och byggarbetsmiljösamordning?

Att byggherrens ansvar förtydligas och utökas har nog de flesta med fokus på arbetsmiljö inom bygg och anläggning redan förstått, men hur spelar detta ut i relation till kompetenskrav, som nu även inkluderar krav på särskild kompetens inom vissa områden? I denna artikel sätter vi fokus på hur dessa krav förtydligas, och mot vem, i den nya föreskriften Projektering och byggarbetsmiljösamordning AFS 2023:3.
 

I nu gällande AFS 1999:3 har vi vant oss att kravet varit riktat mot BAS P/U och deras handläggare. Nu utökas det kravet till att även inkludera Byggherrens handläggare, ev. företrädare och även tillverkare av monteringsfärdiga byggnader (prefab), som alla kommer behöva samma utbildning och kompetens som BAS P BAS U. 
 

Ta del av artikel där vi summerar aktuella avsnitt ur AFS 2023:3 för att du som läsare snabbt ska kunna orientera dig hur kraven kommer se ut framåt. Klicka här


En slutsats vi på Blendify Learning anser att vi kan dra, är att utbildningar som inte innehåller och provar det kunskapsinnehåll som minst ska inkluderas inte kommer ha en plats på marknaden, då kompetensbegreppet inkluderar något annat, dvs att man praktiskt kan utföra jobbet. Här tror vi att många utbildningar som är av orienterande karaktär kommer att väljas bort.

Blendify Learning AB
Gamla landsvägen 4
196 30 Kungsängen
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5591955454

Kontaktperson

PB

Sänd till en kollega

0.033