23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Danska företag omvandlar containrar till allt från barer till vätgasanläggningar.

Avdelningen för specialdesignade containerlösningar på Boxit har växt betydligt de senaste åren. Danska företag har nämligen fått upp ögonen för unika containerlösningar för allt från högteknologiska anläggningar till pop-up-butiker.

Företaget Boxit har under många år främst erbjudit förvaring i sina containrar och förråd till både företag och privatpersoner, men förra året öppnade containervirksomheten en ny stor avdelning för specialdesign av containrar. Anledningen var en betydande ökning av efterfrågan från danska företag inom många olika branscher, som alla har sett fördelarna med metalkassens mångsidighet.

– En av de smartaste sakerna med en container är att den kan transporteras som en vanlig fraktcontainer, oavsett om vi har specialbyggt den för en vätgasanläggning eller som en bar-container, säger Kim Viggo Ørbæk Jensen, försäljningschef på Boxit, där ett team på 15 personer löser alla möjliga uppdrag med att bygga om containrar efter kundernas önskemål. Avdelningen för specialdesignade containerlösningar flyttade i april till helt nya lokaler i Hasselager söder om Århus, där de fick hela 1800 kvadratmeter att arbeta på, vilket är tre gånger så stort som den gamla adressen i Risskov.

Transportabel personalcontainer

Det dansk-grönländska företaget Bisgaard Trading, som bland annat erbjuder logistik, inkvartering och lager av arbetskraft och utrustning, är ett av de företag som har köpt en specialdesignad container.

– Vi var trötta på att inte kunna erbjuda våra medarbetare bra och ordentliga förhållanden när de skulle skickas iväg på uppdrag runt om på Grönland. Därför byggde vi en transportabel personalvagn av en 20-fots container med både dusch, toalett och pentry. Det behöver bara kopplas till vatten och el, så har vi en riktigt bra viloplats för pauserna under de långa, kalla arbetsdagarna, säger Flemming Olav Bisgaard, grundare av Bisgaard Trading, vars kunder sträcker sig från vetenskapliga expeditioner och byggprojekt på Grönland till filmindustrin, som också – om möjligt – erbjuds att använda den transportabla containern.

Specialdesign är samarbete

Att uppgifterna varierar så mycket på specialcontaineravdelningen, där de gör containrar för exempelvis vattenreningsanläggningar, vätgasanläggningar för Power-to-X-industrin och utställningar, gör inte bara vardagen varierad, utan kräver också nära samarbete med kunderna.

– Man måste ta hänsyn till mycket olika saker, beroende på om en container ska användas för att hysa människor eller en vätgasanläggning. Det är också det som gör jobbet spännande för mig, för det ger ett nära samarbete och utbyte med kunderna, och det blir aldrig tråkigt, säger Kim Viggo Ørbæk Jensen.

https://www.boxitsweden.se/specialcontainer/

Inspirerande utställningscontainer

Butikscontainer

Boxit
Østre Alle 102
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
VAT nummer: DK21410888

Sänd till en kollega

0.047