23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Guide - Upptäck varnish i hydraulolja

Termen "varnish" eller "fernissa" som man också kan säga, refererar till tunna, hårda, glansiga och oljelösliga beläggningar av organiska rester. Genom att utföra analyser kan man få insikt i oljans kvalité och ta tidiga åtgärder för att förebygga eventuella skador på maskiner och utrustning.

Varnish bildas främst på grund av oxidation - en reaktion mellan hydrauloljan och syret i luften. Föroreningar i oljan, oavsett om de är fasta, flytande eller gasformiga, kan också bidra till att accelerera oljeförsämringen. Regelbunden oljeanalys kan göra att man slipper oplanerade stillestånd i produktionen och höga underhållskostnader. Med hjälp av produkter såsom visuella partikelsensorer och MPC-test, tillsammans med mätning av antioxidanter kan man få en indikation om graden av oljeförsämring.

💡 Vad är varnish? 
Termen "varnish" eller "fernissa" som man också kan säga, refererar till tunna, hårda, glansiga och oljelösliga beläggningar av organiska rester. Det är en förorening som bryter ner oljan som förekommer i olika former. Fernissa kan ibland likna ett lager färg på tankväggar och rörledningar, medan det andra gånger kan förekomma som slam som fäster vid tankgolv, ventiler och pumpar. Färgen på fernissan varierar från svart till brun till gyllene gul. 

💡 Kan man ta bort varnish med hjälp av ett filter? 
Oljor kan lösa upp varnish på liknande sätt som vatten. Om varnish löses upp för mycket, faller det ut och blir fritt i oljan. Upplöst varnish kan inte filteras och kan ibland bilda beläggningar på filterelementet. Detta kan leda till att ett vanligt filter som är designat för att separera partikulär kontamination blir täppt relativt snabbt. 

Läs vår guide om hur ni effektivt kan kontrollera er oljekvalité

 

Välkommen att kontakt oss
Tel: 08-445 29 70
info@hydac.se

 

-----------------------------------------------------------------

 

HYDAC erbjuder:
Komponenter och lösningar inom hydraulik, filter, elektrifiering, system och servicepartners sedan 1963. Söker du partner inom e-mobilitet, vi arbetartillsammans med dig för att hitta de rätta lösningarna för era mobila maskiner. Vi är gärna med från början när en mobil maskin ska elektrifieras. Vi har kompletta lösningar för hela drivlinan, såsom elmotorer, batterier, kylsystem och styrsystem.

--> Besök oss på Euro Mine Skellefteå 28 - 30 maj 2024. 
Euro Mine Expo är en mässa och konferens med fokus på gruvindustrin som äger rum i Sollefteå vartannat år. Den erbjuder en plattform för yrkesverksamma inom gruvindustrin att samlas, utbyta kunskap och visa upp de senaste teknikerna och innovationerna inom gruvdrift. Utställningen lockar deltagare från hela världen och är därmed en global plattform för att dela idéer och främja samarbete inom gruvsamhället.
Välkommen att hämta din gratis biljett här

HYDAC AB
Domnarvsgatan 29
16353 Spånga Sweden

Följ oss gärna på  Linkedin & Youtube för mer spännande innehåll från HYDAC.

Hydac AB
Domnarvsgatan 29
163 53 Spånga
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5562061324

Kontaktperson

AI

Sänd till en kollega

0.031