23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Från avfall i naturen till fiberrör i marken

Plastavfall kan samlas in, bearbetas, granuleras och återanvändas som fiberrör i ett kretslopp. Hans Følsgaard A/S erbjuder ett attraktivt alternativ för företag med gröna ambitioner.

"Skyddstejp för fiberinstallationer kan vi redan leverera i återvunnet material, så varför inte också själva fiberrören?" Så frågade Mikkel Steinmetz, teknisk chef hos Hans Følsgaard A/S, sina kollegor, och den utmaningen kunde de inte ignorera. "Vi har arbetat målinriktat med ärendet och kan nu erbjuda fiberrör i återvunnet material. Enkelt sagt kan plastförpackningar få ett nytt liv, där de inte förpackar mat och dryck, men högteknologisk fiber."

Den återvunna plasten, som annars riskerade att förorena naturen, samlas in, rengörs, bearbetas och finfördelas till granulat som kan användas för att gjuta nya rör. Mikkel Steinmetz är övertygad om att detta väl genomtänkta kretslopp kommer att tilltala företag med en tydlig miljöpolicy, men det finns också utmaningar som måste hanteras.

Hela kalkylen måste kopplas ihop
Det är avdelningen för Telecom hos Hans Fölsgaard som arbetar med fiberkablar och -rör, där företaget har en framträdande position på marknaden både inrikes och utrikes. Och man är mycket medveten om att det ligger en komplicerad kalkyl till grund för användningen av återvunnen plast.

Insamling, transport, bearbetning, granulering och produktion är alla viktiga faktorer som måste optimeras och balanseras i förhållande till att välja återvunnen plast framför den så kallade virginplasten. "Det är slutligen kundens ambitioner och önskemål som avgör valet. Det gäller även för leveransen, där vi kan erbjuda återanvändbara trummor eller engångstrummor," kompletterar Mikkel Steinmetz.

Kompromisslösa produktegenskaper
Fiber ska kunna blåsas in i rören med 16 bar i en halvtimme utan problem. Det ska också ha de utlovade egenskaperna vad gäller till exempel böjlighet och långsiktig hållbarhet, oavsett om det är producerat av återvunnen plast, av återgranulat eller av virginplast.

"På denna punkt gör vi naturligtvis inga kompromisser, så fiberrören av återvunnen plast blir genomtestade så att de uppfyller kraven vid utrullning," säger teknisk chef Mikkel Steinzet och avslutar: "Nu ser vi fram emot att presentera marknaden för de nya möjligheterna som ligger väl i linje med den gröna omställningen."

 

För ytterligare information om fiberrör i återvunnet material: Kontakta Henrik Björk, Sales Manager, Hans Fölsgaard AB på tel. +4610 601 59 92 eller heb@folsgaard.com

Hans Fölsgaard AB
Sjöängsvägen 17
192 72 Sollentuna
Sollentuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE556572164301
P nummer: 1008693761

Kontaktperson

Henrik Björk
Sales Manager - Telecom
+46 10 601 59 92 heb@folsgaard.com

Sänd till en kollega

0.031