23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ett komplett skjutdörrsystem med brandklass EI60

Mared EntryTech erbjuder automatiska skjutdörrar till alla typer av lokaler med krav på brandskydd och nödutrymning. För miljöer där dörren ska fungera som brandcellsgräns kan vi erbjuda ett komplett skjutdörrsystem som är godkänd i brandklassen EI60 vilket innebär att dörren förhindrar brandspridning i 60 minuter.

Vid en eventuell brand måste spridning av eld och rök begränsas. I brandcellsgränser är självklart en branddörr en lika viktig komponent som brandavskiljande väggar och bjälklag. I Boverkets Byggregler (BBR) anges vilken brandklass som krävs för dörrar i olika situationer.

Vi erbjuder kompletta skjutdörrsystem som är godkända upp till brandklass EI60 vilket betyder att konstruktionen är brandtät (E) och isolerande (I) under 60 minuter. I systemet ingår hela partiet med dörrblad och automatik. Efter aktivering av ett brandlarm, förvandlas skjutdörren till en säkerhetsbarriär. Dörrbladen bildar en effektiv barriär mot rökgaser och flammor samt stoppar direkt värmestrålning och isolerar effektivt och förhindrar att brand och värmestrålning sprids till andra sidan.

För en säker nödutrymning
Från Doorsons 500-serie med automatiska brandskjutdörrar som uppfyller kraven för EI60-klassificering finns två modeller (500 EF, 500 EFS) med nödutrymningsfunktion.

Under normala förhållanden fungerar branddörren som en vanlig automatisk skjutdörr. Den är utformad för enkel in- och utgång och ger bekvämt tillträde till olika utrymmen.

Vid nödsituationer eller vid aktivering av brandlarm aktiveras det mekaniska fjädersystemet. Denna funktion tvingar dörren att stängas och omvandlar den till en slagdörr och möjliggör för en säker evakuering. Genom att tvinga igen dörren säkerställer man att den stängs ordentligt för att förhindra spridning av brand och rök.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare!

Läs mer om våra branddörrar här

Mared EntryTech
Klövergatan 6
561 51 Huskvarna
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5569874554

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032