23948sdkhjf

Botkyrka förnyas: 158 lägenheter renoveras av NCC och Botkyrkabyggen

NCC och Botkyrkabyggen fortsätter sitt partnerskap och tar nu sikte på renoveringen av ytterligare 158 lägenheter i Fittja, södra Stockholm.

Samarbetet har hittills resulterat i renovering av nästan 1 000 lägenheter i Fittja. I denna tredje etapp av samarbetet ska 158 lägenheter fördelade på sju byggnader på Krögarvägen renoveras, enligt ett pressmeddelande från NCC.

Patrik Bengtsson, projektchef för NCC Building Sverige, uttrycker sin glädje över förtroendet att fortsätta arbetet i Fittja.

– Tillsammans med Botkyrkabyggen har vi nu renoverat nästan 1 000 lägenheter i Fittja. Vi är glada över förtroendet att fortsätta arbetet med denna tredje etapp som omfattar renovering av 158 lägenheter fördelade i sju hus på Krögarvägen, säger han.

Renoveringsprojektet innefattar upprustning av badrum och wc, byte av elsystem samt mindre åtgärder i köken. Hyresgästerna kommer att kunna bo kvar i sina lägenheter under renoveringsarbetets gång.

Martin Hagberg, produktionschef för NCC Building Sverige, kommenterar vikten av att fokusera på hyresgästerna.

– I det här projektet har vi stort fokus på hyresgästerna som under arbetets gång bor kvar i bostäderna. Lägenheterna vi renoverar är byggda under 70-talet och närmar sig sin tekniska livslängd. Arbetet inleds i april och kommer att pågå i cirka 1,5 år, säger han.

Den totala entreprenaden är värd cirka 50 miljoner svenska kronor och kommer att orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under andra kvartalet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
"Hög tid OT-säkra på industriföretag"
Föll hundra meter och dog:  Arbetsmiljöverket åtalsanmäler
Veidekke tillsätter ny ekonomi- och finanschef
Ny teknik tar plats när digitaliseringen i byggbranschen accelererar
Byggpartner Gruppen: Stark tillväxt trots branschutmaningar i Q1
Svevia utser Pär Gustafsson till avdelningschef för Ballast

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078