23948sdkhjf

JM bygger över 200 studentbostäder i Göteborg

JM utökar sitt studentbostadsprojekt i Gamlestaden, Göteborg, genom ett samarbete med COLIVE. Tack vare detta partnerskap kommer nu minst 200 studentbostäder att erbjudas i form av delningslägenheter.

Efter att nyligen ha tecknat ett avtal med Göteborgs stad om planläggning av cirka 150 studentbostäder i Gamlestaden, meddelar JM nu att fler bostäder kommer att byggas. Detta blir möjligt tack vare ett samarbete med företaget COLIVE, som specialiserar sig på att erbjuda delningslägenheter med gemensamma kök, vardagsrum och sociala ytor.

Kristina Gatel, affärsutvecklare på JM i region väst, uttrycker glädje över samarbetet och dess positiva effekter för Göteborgs studentbostadsmarknad.

– Det behövs fler studentbostäder i Göteborg, så vi är såklart glada över att kunna erbjuda fler än vad vi tidigare planerat för. Dessutom är delningslägenheter helt i linje med projektets hållbarhetsinriktning. Vi kan minska mängden material, hushållsmaskiner och vitvaror kan samnyttjas samt en mer hållbar livsstil främjas.

Markanvisningsavtalet mellan JM och Göteborgs stad tecknades tidigare i mars, och detaljplanearbetet förväntas påbörjas under sommaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078