23948sdkhjf

Vrinnevi sjukhusområde utökas med miljövänligt nybygge

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB påbörjar en omfattande nybyggnation av vårdlokaler inom Vrinnevi sjukhusområde i Norrköping.

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB fortsätter att expandera sitt arbete inom Vrinnevi sjukhusområde i Norrköping genom att påbörja en ny stor byggnation. Det nya projektet, Hus 53, Block C, är en del av ett ramavtal med Region Östergötland och kommer att erbjuda cirka 6 500 kvadratmeter vårdlokaler i en miljövänlig byggnad.

Byggnaden kommer att uppföras i två plan plus källare, med ett fläktrum på taket. Projektet är en tätt-hus-entreprenad och omfattar platsgjutning av källare, resning av prefab-betongstomme, tegelfasad, bandtäckt plåttak samt väggar och ytskikt i fläktrummet. En stor del av betongen som används i bygget är grön betong, vilket innebär att den har en reducerad andel cement. Detta minskar byggnadens klimatpåverkan med upp till 30–40 procent.

En särskild utmaning med projektet är att det ligger i anslutning till en blåljusväg, vilket innebär att ambulanser och andra blåljusfordon vid larm kan trafikera vägen. Det är av yttersta vikt att inga hinder för den livsviktiga blåljustrafiken uppstår. Åhlin & Ekeroth uppger att man redan har färdigställt fem större nybyggnationer inom Vrinnevi sjukhusområde och har erfarenhet av den noggranna logistikplanering som krävs för att hantera sådana utmaningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Försvunne mannens sele och broräckesdel funna
Wihlborgs bygger ut åt Renta för 42 miljoner
Veckans konkurser - vecka 23
SBB:s vd Ilija Batljan avgår - han tar vid istället
Studenter bygger bro över vallgrav
Vd inför samma lön för alla

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078