23948sdkhjf

Peab inleder markarbeten för ny stadsdel vid Masthuggskajen i Göteborg

Peab har valts som entreprenör för att utföra markarbeten på Masthuggskajen, en ny stadsdel i Göteborg. Projektet innebär anläggande av parker, torg och gator samt förberedelser inför kommande byggnationer.

Peab har tecknat ett samverkansavtal med exploateringsförvaltningen i Göteborgs Stad för att genomföra markarbeten på Masthuggskajen, en ny stadsdel längs Första Långgatan, Masthamnsgatan och den nya halvön mellan Rosenlundskanalen och Stigbergstorget. Projektet innebär att Peab kommer att anlägga nya parker, torg och gator samt förbereda för framtida byggnationer i området.

Arbetet inleds i början av maj med omvandlingen av Första Långgatan till en grön stadsgata med trädplanteringar och bredare trottoarer och cykelbanor.

Victoria Borgljung, arbetschef på Peab, uttrycker både glädje och stolthet över att vara utvalda för detta samhällsbyggnadsprojekt som har stor betydelse för Göteborg. 

– Samverkansentreprenaden vi signerat är ett övergripande avtal där Peab och exploateringsförvaltningen tillsammans sätter ramarna för framtida projekts respektive huvuddelar som beställs separat efter överenskommelse om riktpris. Nu känns det väldigt kul att få sätta spaden i marken på Första Långgatan.

Masthuggskajens detaljplan antogs 2019 och sedan dess har flera aktörer samarbetat för att utforma den nya stadsdelen. Området kommer att bli grönare med två nya parker och den nya halvön, samt ett levande kajstråk längs älven som tar göteborgarna närmare vattnet. Hela området förväntas vara färdigställt omkring år 2030.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062