23948sdkhjf

MVB inleder bygget av den nya och större Sallerupskolan i Eslöv

MVB Syd påbörjar nu arbetet med att ersätta den gamla Sallerupskolan i Eslöv med en ny och större skola för att möta behovet av fler platser i kommunens växande befolkning. Den nya skolan beräknas vara klar inför höstterminen 2025.

Eslövs kommun har beslutat att ersätta den befintliga Sallerupskolan, som invigdes 1979, med en helt ny skola som ska byggas på samma plats. MVB Syd har fått uppdraget att riva den gamla skolan och bygga den nya skolan, som kommer att bestå av 6 300 kvadratmeter moderna och funktionella utrymmen för undervisning, arbete och måltider.

Thomas Ellkvist, vd för MVB Syd, uttrycker sin tillfredsställelse över att kunna bidra till en bättre arbetsmiljö för elever och personal.

– Det känns bra och viktigt att kunna bidra till att elever och personal får en bra arbetsmiljö för sin undervisning.

Den nya skolan kommer att ha kapacitet för tre klasser i varje årskurs från förskoleklass till årskurs 6, vilket innebär att fler elever kommer att kunna tas emot i en utökad verksamhet. Projektet genomförs i två etapper, med rivning av den befintliga byggnaden under sommaren 2023 och byggnation av den nya skolan, där den befintliga källaren behålls. Den andra etappen innefattar markarbeten och arbeten med skolgården.

MVB uppger att målet med alla deras skolprojekt är att skapa en så kvalitativ och funktionell miljö som möjligt för elever och personal, med stor hänsyn till verksamhetens krav och behov.

– Sallerupskolan har spelat en viktig roll i över 40 år i Eslöv. Nu hoppas vi att den nya skolan kommer ha minst lika många år framför sig, säger Thomas Ellkvist.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078