23948sdkhjf

Nordic Climate Group förvärvar dansk kylleverantör

Nordic Climate Group expanderar sin verksamhet till Danmark genom förvärvet av SA-AL Køleteknik med huvudkontor i Århus.

 Affären innebär att Nordic Climate Group som är verksamma i Sverige, Norge och Finland förstärker sin roll som installatör av kyl-, värme och energilösningar. SA-AL Køleteknik tillför ett brett kunnande med en stark marknadsposition inom livsmedelssektorn. Nordic Climate Group som etablerades 2021 omsätter 3,2 miljarder kronor och har cirka 1 100 anställda vid drygt 70 lokala etableringar. Färdigställandet av affären är villkorat av danska konkurrensverkets godkännande.

SA-AL Køleteknik som grundades år 1994 är en av Danmarks ledande leverantörer av kyla till livsmedelsbutiker. Bolaget erbjuder installation, underhåll och reparationer av kylanläggningar via sina enheter i Århus, Ålborg och Kolding. Bolaget omsätter omkring 120 miljoner danska kronor och har 55 anställda.

– Jag är väldigt glad att SA-AL blir en del av Nordic Climate Group. Vi har en fantastisk personal som tillsammans tagit oss långt. Nu blickar vi framåt tillsammans med Nordic Climate Group för att ta nästa steg i Danmark. I valet av partner har vi särskilt eftersökt professionalism och en framåtanda med hållbarhet i fokus. Det har varit flera potentiella köpare, men vi tvivlade inte på att det var hos Nordic Climate Group vi ville hamna. Med nya kollegor i våra grannländer ser vi goda möjligheter att utbyta erfarenheter och påbörja samarbeten, säger Rune Høyer, vd, SA-AL.

Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att SA-AL Køleteknik på samma sätt som andra bolag i gruppen arbetar vidare med sitt lokala varumärke, tidigare ägare fortsätter i samma roller och nuvarande verksamhet inklusive kunduppdragen prioriteras.

–Vårt första steg i Danmark är av stor betydelse för Nordic Climate Groups expansion. Därför känns det mycket bra att SA-AL blir den plattform som vi bygger vidare från. En bättre start kunde vi inte fått, säger Fredrik Gren, vd, Nordic Climate Group. Därtill uppskattar vi SA-ALs förmåga att hantera livsmedelsmarknaden som är imponerande. Här finns ett värdefullt kunskapsutbyte att göra.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063