23948sdkhjf

M3 Bygg från Rotundagruppen tar hem ROT-priset 2023

Årets ROT-pris går till S:t Paulskyrkan – eller projekt Mötesplats Mariatorget – där M3 Bygg också varit en central del.

M3 Bygg har vunnit en gång tidigare för Johannes kyrka, samt fått ett hedersomnämnande i samband med renoveringen av Gustaf Vasa kyrka. Årets ROT-pris går till S:t Paulskyrkan – eller projekt Mötesplats Mariatorget – där M3 Bygg också varit en central del.

Projekt Mötesplats Mariatorget, på beställning av Stockholms Stadsmission, kombinerar återställande, ombyggnad och nybyggnad av S:t Paulskyrkan. Nya rum har tillkommit och historiska byggnadselement har förflyttats för att skapa en miljö där samhällets utsatta kan mötas. Projektet var även nominerat för Kasper Sahlin-priset.

– Projektet har präglats av nära samverkan mellan Stadsmissionen, arkitekterna på Spridd, M3 Bygg och Kyrkans Fastighetssamverkan. Hantverksskicklighet, nytänkande och tillgänglighet är gemensamma nämnare för samtliga vinnare genom åren, så det här är ännu ett fint kvitto på att vi gör något bra, säger Thomas Jansson,  vd på M3 Bygg.

Stockholms Byggmästarförenings ROT-pris instiftades 1990 och delas varje år ut till ett projekt där byggnadens kvaliteter tillvaratagits eller anpassats på ett smakfullt sätt. M3 Bygg har vunnit en gång tidigare för Johannes kyrka, samt fått ett hedersomnämnande i samband med renoveringen av Gustaf Vasa kyrka.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109