23948sdkhjf

Jonas Tannerstad tar plats i IQ Samhällsbyggnads styrelse

Jonas Tannerstad, en ledare inom AI och automation, och känd för sitt arbete för energieffektivisering och klimatvänliga lösningar, har utsetts till ny ledamot i styrelsen för IQ Samhällsbyggnad. 

IQ Samhällsbyggnad, en medlemsorganisation som fokuserar på att utforska och skapa nya lösningar för hållbar utveckling inom samhällsbyggandet, har nyligen valt in Jonas Tannerstad som ny ledamot i styrelsen. Tannerstad, som är chef för el och automation på Örebrobostäder, har en lång och framstående karriär inom teknikutveckling och implementering, särskilt inom AI, för att främja energieffektivitet och minska klimatavtrycket från byggande och fastigheter.

Jonas Tannerstad har en bakgrund som utvecklingsingenjör i industrin och har varit verksam i fastighetssektorn sedan 2001. Hans arbete med visionen om omställning av städer med hjälp av industriell automation och industriell metodik har lett till betydande framsteg. Under hans ledning har Örebrobostäder lyckats halvera sin energiförbrukning och samtidigt öka fastighetsvärdet med cirka två miljarder kronor.

– Städer täcker 3 procent av jordens yta men står för 72 procent av klimatutsläppen. Jag vill i mitt engagemang i IQ samhällsbyggnads styrelse medverka till oväntade och bransch-överskridande samarbeten, som bidrar till den systematiska omställningen av städer och på ett sätt så att dessa lösningar kan exporteras till andra länder, säger Jonas Tannerstad.

Tannerstad har mottagit flera utmärkelser för sitt arbete. Han har bland annat utsetts till årets AI-svensk av TechSverige, listats av TechAward på Tech50 -listan över de mest inflytelserika i Sverige på techområdet.

Anita Aspegren, VD på IQ Samhällsbyggnad, uttrycker sin glädje över att Tannerstad tar plats i styrelsen. 

– Vi är mycket glada över att Jonas tar plats i vår styrelse, han har en spännande och mycket relevant profil. Hans profilering på AI, industriell automation och energieffektivisering kommer bidra till vårt arbete med att främja utvecklingen inom svenskt samhällsbyggande genom mer fokus på forskning och utveckling som accelererar omställningen till ett resurseffektivt samhällsbyggande och hållbar förvaltning av den byggda miljön.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11