23948sdkhjf

NCC inleder bygget av Hyllie multisporthall

NCC, ett av Nordens ledande byggföretag, har fått i uppdrag av Malmö Stadsfastigheter att uppföra en ny multisporthall i Hyllie, Malmö. Projektet, som är en totalentreprenad, har nu gått in i bygghandlingsprojekteringsfasen, med planerad byggstart efter sommaren.

I Hyllie, en växande stadsdel i södra Malmö, kommer snart en ny multisporthall att ta form. NCC har fått förtroendet att genomföra projektet, som är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 110 miljoner kronor.

Thomas Horke, byggprojektledare på Malmö Stadsfastigheter, uttrycker sin entusiasm över projektet.

– Vi ser fram emot att tillsammans med NCC, som har stor vana av att bygga sporthallar, äntligen komma i gång med byggnationen av Hyllie sporthall, ett efterlängtad sport- och fritidscenter i en växande stadsdel.

Den nya sporthallen kommer att omfatta cirka 3 500 kvadratmeter och innehålla en fullstor sporthall med mobil läktare samt utrymme för fritidsverksamhet. Byggnaden kommer att sträcka sig över två plan, med sporthallen på det övre planet och lokaler för fritidsgård samt omklädningsrum på entréplan. En unik detalj i byggnaden är hallgolvet, som kommer att byggas med dubbla avvibrerande och ljuddämpande golv.

Byggnaden kommer att harmoniera väl med omgivande fastigheter, med sin fasad helt i tegel och olika typer av murning som skapar ett spännande mönster. Taket kommer att förses med solceller, vilket speglar en hållbarhetsvision.

Ulf Öst, affärschef på NCC Building Sverige, kommenterar.

– Hyllies nya sporthall kommer harmoniera väl med omgivande fastigheter med sina rundade former och vackra tegelmönster. Vi är glada att få vara en del av utvecklingen av expansiva Hyllie genom att förverkliga ytterligare en anläggning för sport- och fritidsaktiviteter.

Sporthallen beräknas vara klar vid årsskiftet 2024/2025. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.504