23948sdkhjf

Innovativ logistikanläggning planeras i Bäckebol

Wästbygg Gruppen och Verdion utökar Göteborgs logistiklandskap. Ett nytt avtal har undertecknats om uppförandet av en avancerad logistikanläggning i Bäckebolområdet.

Wästbygg Gruppen och logistikexperten Verdion förstärker sitt samarbete genom att skapa en ny logistikanläggning på 15 000 kvadratmeter i Bäckebolområdet i Göteborg. Detta projekt följer på det pågående arbetet med en liknande anläggning i Vaggeryd.

Med en total investering på omkring 200 miljoner kronor kommer anläggningen i Bäckebol att bidra till att höja standarden på den logistiska infrastrukturen i regionen. Detta kommer att ge företag möjlighet att effektivisera sina distributionsnätverk samtidigt som det skapar nya arbetstillfällen.

Läs också: Wästbygg Gruppen säger upp anställda och omstrukturerar

Byggandet av anläggningen kommer att inledas omedelbart genom att en befintlig fastighet rivs. Enligt avtalet ska den nya anläggningen överlämnas till Verdion under tredje kvartalet 2024.

Båda anläggningarna kommer att certifieras enligt Breeam, en internationellt erkänd bedömning av hållbarhetsprestanda för byggnader. Målet för anläggningen i Göteborg är att uppnå Excellent-nivå i Breeam-certifiering, vilket bekräftar Wästbygg Gruppens engagemang för att uppfylla höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Benn Karlberg, vd på Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor AB, uttrycker sin tacksamhet över det förnyade förtroendet från Verdion.

– Vi tackar för det förnyade förtroendet från Verdion och för att de värdesätter vår förmåga att leverera byggnader som motsvarar deras höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078