23948sdkhjf

NCC tar sig an Granåsens fotbollshall i Trondheim

NCC kommer att leda byggnationen av Granåsens fotbollshall i Trondheim, Norge, på uppdrag av Trondheims kommun. 

NCC har tilldelats uppdraget att uppföra Granåsens 13 000 kvadratmeter stora fotbollshall, belägen intill det nya skid- och backhoppningscentret vid Granåsen Sportpark. Ordervärdet för fotbollshallen uppgår till cirka 230 miljoner svenska kronor.

Fotbollshallen kommer att hysa en fullstor 11-mannaplan, i enlighet med internationella standarder för inomhusspel. Utöver själva spelplanen kommer byggnaden att inkludera omklädningsrum och gemensamma utrymmen.

Roger Nygård, chef för NCC Building Norge, uttryckte entusiasm för projektet.

– Detta projekt har genomgått en inspirerande och lärorik fas av samarbete med beställare, arkitekter, användare och andra konsulter. Expertis och erfarenhet från alla inblandade har levererat en utmärkt lösning. Vi ser nu fram emot att påbörja arbetet och tillsammans med kunden bygga en mycket efterlängtad fotbollshall.

Under planeringen har Trondheim kommun och NCC aktivt samarbetat för att utveckla lösningar som minskar kostnaderna jämfört med den initiala budgeten. Lars Petter Gamlem, avdelningschef för NCC Building i centrala Norge, kommenterar.

– Det har varit en fantastisk process och vi har fått ut det mesta av detta exemplariska partnerskap genom att använda varandras expertis på bästa sätt. Det här har blivit ett projekt som kommer att gynna hela Trondheim.

Fotbollshallen kommer att uppföras enligt BREEAM-miljöcertifieringssystemet och Plusshus-standard, vilket innebär att den kommer att vara en högpresterande, energieffektiv byggnad. Hallen kommer att värmas upp av termisk energi från ett eget bergvärmesystem, och solpaneler kommer att täcka en del av anläggningens energibehov.

Ordervärdet på 230 miljoner svenska kronor kommer att bokföras under andra kvartalet 2023 i NCC Building Nordics affärsområde.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063