23948sdkhjf

Peab leder omfattande universitetsrenovering i Vasa

Peab har tagit steget in i den tredje och sista fasen av en betydande renovering och utbyggnad av universitetslokaler i Vasa. 

Peab kommer att renovera undervisningslokaler samt utveckla den befintliga restaurangen, för att skapa en dynamisk mötesplats för hela campus. Uppdragsgivaren Vaasan Merikampus Oy har anslagit 10 miljoner euro för projektet.

Projektet påbörjades redan hösten 2020, och omfattar fastigheten Tervahovi, en byggnad som ursprungligen uppfördes 1994. Byggnaden har tidigare använts för både undervisning och som kontorslokaler för personalen.

Läs också: Peab tar sikte på Helsingfors

Peab understryker i pressmeddelandet att renoveringen kommer att resultera i en ännu bättre lär- och arbetsmiljö, då byggnaden kommer att kunna tillgodose studenternas behov på ett effektivt sätt. Lokalerna kommer att inkludera både undervisnings- och grupplokaler, samt loungeutrymmen speciellt anpassade för studenterna. Personalens utrymmen kommer att behållas i sina nuvarande lokaler.

Restaurangen, som tidigare funnits på platsen, kommer genom Peabs utvecklingsarbete att omvandlas till en mötesplats för hela campuset. Målet är att skapa en levande och mångsidig miljö som gynnar både studenter och personal.

Matti Joensuu, regionchef Peab i Finland, uttrycker entusiasm inför det fortsatta arbetet.

– Vi är mycket glada över att få vara med och utveckla campus i detta projekt och förbättra förutsättningarna för såväl studenter som universitetets personal.

Peab, som agerar huvudentreprenör för projektet, påbörjar byggnadsarbetena inom de närmaste dagarna. De räknar med att projektet kommer att vara slutfört i april 2024.

Peab kommer att redovisa detta projekt i sin orderbok för det andra kvartalet 2023, som enligt företagets pressmeddelande är en del av deras pågående affärsplan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063