23948sdkhjf

Kontorsfastighet i Malmö erhåller unik certifiering

Eden, kontorsfastigheten i Malmö som MVB uppfört i samarbete med Castellum, har blivit Sveriges första fastighet att erhålla WELL Core Platinum-certifieringen, vilket betyder att den uppfyller byggbranschens internationellt högsta standard.

MVB, som har byggt Eden i samverkan med Castellum, uttrycker stolthet över det framstående erkännandet.

– Bra projektledning och samarbetsvilliga partners har varit en avgörande faktor för hela projektet då vi har ställts inför helt nya utmaningar och frågeställningar. Godkänd certifiering är ett bevis på och belöningen för allt arbete vi har lagt ner för att skapa en fastighet där människor får en hälsosam arbetsmiljö, säger Ahmed Hadzimuratovic, hållbarhetsspecialist i MVB Syd.

Läs också: ETB Bygg blir MVB efter förvärv och namnbyte

Eden, som ligger i stadsdelen Hyllie i Malmö, är byggd med människan i centrum, och har designats för att främja hälsa, service, teknik och natur. MVB uppger att de som arbetar i byggnaden erbjuds en rad tjänster, inklusive gemensamma träningspass, föreläsningar och en restaurang med medveten hälsomeny.

För att erhålla WELL Core Platinum-certifieringen har MVB, enligt ett pressmeddelande, genomfört omfattande tester i samarbete med Green Business Certification Inc., som granskat varje enskilt material och aspekter av byggnaden som påverkar människans hälsa. Dessa kategorier inkluderar luft, ljus, ljud, material, vatten, kost, motion, termisk komfort, gemenskap och välbefinnande.

– Certifieringen är ett resultat av ett gediget internt detektivarbete för att hitta godkända material och leverantörer som klarar kraven, till exempel låga emissionsutsläpp på alla material, i kombination med en kompetent och positiv organisation. Projektet har gett oss många nya erfarenheter som vi kommer att ha stor nytta av vid framtida certifieringar på denna nivå, säger Ahmed Hadzimuratovic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.539