23948sdkhjf

Norrbottens Byggmästareförening anordnar byggkollo för framtidens byggare

Norrbottens Byggmästareförening tar steg för att främja den framtida arbetskraften inom byggindustrin genom att erbjuda "Byggkollo", ett sommarläger för barn.

Norrbottens Byggmästareförening, som har varit en drivande kraft i Norrbottens byggindustri sedan 1928, fortsätter att visa vägen för branschens framtid. Föreningen meddelade i ett pressmeddelande att de kommer att anordna Byggkollo, ett sommarläger för barn födda mellan 2012-2014, på Teknikens Hus i Luleå i juni.

Initiativet, som Norrbottens Byggmästareförening tar tillsammans med Byggföretagen och Teknikens Hus, syftar till att stimulera intresse för bygg och teknik bland barn i regionen.

Läs också: Polarbröds vd tilldelas Stora Byggpriset 2022

Norrbottens Byggmästareförening har betonat betydelsen av detta program och dess potential att forma framtida arbetskraft inom byggsektorn.

– Förra sommaren var första året vi anordnade Byggkollo, och det var en stor succé med engagerade deltagare och härlig gemenskap, säger Erik Ranängen, chefstjänsteman på Norrbottens Byggmästareförening och fortsätter:

–Vi vill gärna erbjuda barnen i vårt område möjligheten att ha kul och lära sig saker samtidigt. Det kommer att ske under professionell ledning och ett säkert arbetssätt med hjälm, väst och handskar är en del av det barnen får lära sig.

Sedan tidigare finns Bygglek, en permanent utställning på Teknikens Hus i Luleå. Även under Byggkollo finns handledning från högstadieelever från regionen, samt pedagoger från Teknikens Hus.

– Det känns fantastiskt att för andra året i rad erbjuda Byggkollo för barn. Vi vill, på ett lekfullt och roligt sätt, öka intresset för teknik, naturvetenskap och matematik hos barn och unga och Byggkollo bidrar starkt till det, säger Josefin Wäppling Bernárdzon, verksamhetsutvecklare på Teknikens Hus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094