23948sdkhjf

Peab säkrar långfristig finansiering

Peab har förhandlat fram nya kreditavtal värda totalt 7,4 miljarder kronor. I ett pressmeddelande uppger Peab att avtalen säkerställer bolagets finansiella stabilitet och långfristiga finansiering för de kommande åren.

Peab meddelar att de har tecknat avtal om två nya kreditfaciliteter. Det ena avtalet rör en treårig kreditfacilitet på 7,0 miljarder kronor, medan det andra avtalet gäller en 18-månaders kreditfacilitet om 400 miljoner kronor.

Den större kreditfaciliteten löper fram till den 15 juni 2026, med möjlighet till förlängning på upp till ytterligare två år. I transaktionen medverkar de fyra svenska storbankerna Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken, med Nordea som koordinator.

Peab har även, som det framgår av pressmeddelandet, ingått avtal om en bilateral kreditfacilitet med Nordea om 400 miljoner kronor. Denna kreditfacilitet har en löptid på 18 månader och förfaller den 15 december 2024, med möjlighet till förlängning med ett år.

Läs också: Specialfastigheter förlänger ramavtal med Peab

Peab informerar att dessa lån utgör bolagets långfristiga grundfinansiering, som kompletteras med kapitalmarknadsfinansiering, andra typer av kortfristig rörelsefinansiering samt projektrelaterade krediter.

– Det är glädjande med dessa kreditavtal som bidrar till att upprätthålla vår stabila finansiella plattform för de närmaste åren och hjälper oss att arbeta vidare i enlighet med vårt lokala samhällsbyggande i Norden, säger Jesper Göransson, vd Peab.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078