23948sdkhjf

Byggmax investerar i cirkulära byggskivor

Byggmax investerar i det svenska företaget Recoma, som tillverkar byggskivor av återvunnet förpackningsavfall.

Satsningen är en del av Byggmax Green Ventures, som är Byggmax initiativ för att skapa klimatnytta genom att investera i företag som tillverkar cirkulära produkter.

–Vi är riktigt nöjda med investeringen i Recoma som stärker Byggmax Green Ventures företagsportfölj, säger Per Haraldsson, Kommersiell chef och hållbarhetsansvarig på Byggmax.

De cirkulära byggskivorna finns ute till försäljning på byggmax.se och produceras av det svenska företaget Recoma. Företaget tar avfall från dryckeskartonger och förvandlar det till byggskivor med 80–90 procent lägre utsläpp än vid framställning av traditionella byggskivor, utan att kosta mer.

– Vi är mycket positiva till samarbetet med Byggmax, som innebär att vi nu kan nå ut till en bredare kundkrets. Dessutom får vi ett kvitto på att vi har en produkt som inte bara är hållbar och cirkulär, utan även uppfyller kraven för att anses attraktiv på byggmarknaden, säger Max Rosenberg, vd på Recoma.

Satsningen är en del av Byggmax Green Ventures, som är Byggmax initiativ för att skapa klimatnytta genom att tillverka cirkulära produkter. Byggmax har även tidigare lanserat en unik träregel tillverkad av återvunnet spillvirke, tillsammans med det svenska företaget Morewood.

– Genom att göra en mindre investering har vi nu fått möjligheten att etablera en relation tidigt i Recomas utvecklingsfas. Vi delar samma vision om att erbjuda cirkulära byggskivor till samma pris som traditionella skivor, säger Per Haraldsson, Kommersiell chef och hållbarhetsansvarig på Byggmax.

Fakta om byggskivorna från Recoma
Recoma återvinner 100 procent  av tetraförpackningen och skapar en hållbar byggskiva likt OSB eller gips. Råvaran torkas, steriliseras, mals och pressas under hög temperatur.

80–90 procent lägre utsläpp

100 procent återvunnet förpackningsavfall

Tillverkad i Sverige

Inga tillsatser

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079