23948sdkhjf

Volvo Group samarbetar med Heidelberg Materials för att minska utsläpp

Volvokoncernen har skrivit på ett samarbetsavtal med Heidelberg Materials, för att undersöka hur transport och lastning kan göras med hjälp av elektrifierade fordon och tillhörande tjänster.

Partnerskapet innebär att flera av Volvokoncernens elektriska produkt- och servicelösningar kommer användas i Heidelberg Materials verksamhet i norra Europa från och med början på nästa år. Målet är att påskynda införandet av utsläppsfria lösningar för transport och lastning inom byggsektorn. Cement- och betongindustrin står för cirka 8 procent av jordens koldioxidutsläpp. För att kunna nå netto-noll koldioxidutsläpp i hela sin värdekedja är det avgörande för Heidelberg Materials att hitta nya sätt att minska sin klimatpåverkan.

–  Samtidigt som vi fokuserar på att minska koldioxidutsläppen i våra produkter och egen verksamhet, vill vi också hjälpa våra kunder att föregå med gott exempel genom innovativa samarbeten som bidrar till en nödvändig förändring, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att identifiera och införa de allra senaste lösningarna för en snabb klimatomställning i byggsektorn, säger Heidelberg Materials koncernchef Dr Dominik von Achten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078