23948sdkhjf

Peab tar uppdraget att bygga räddningsstation i Helsingfors

Peab har erhållit ett uppdrag från Helsingfors stad att uppföra en räddningsstation i Mellungsby-distriktet. Det uppmärksammade projektet väntas kosta omkring tio miljoner euro.

Peab, i ett nytt pressmeddelande, bekräftar att företaget har valts ut för att bygga en ny räddningsstation i Mellungsby-distriktet i Helsingfors. Anläggningen är planerad att vara i tre våningar, komplett med faciliteter för brand- och ambulanspersonal samt garage för räddningsbilar.

Som framgår av Peabs pressmeddelande, kommer första våningen av räddningsstationen att rymma nödvändig utrustning och tvättrum, samt jourutrymmen för räddningspersonal och informationsutrymmen för allmänheten. Den andra våningen kommer att inkludera boendelokaler, kök, matsalar för personalen samt lounger och ett gym. Den tredje våningen kommer att få en stor gymnastiksal som kan hyras ut för extern användning.

Ett betydande miljöinitiativ kommer också att implementeras i byggnaden, framhåller Peab i sitt pressmeddelande. Ett solcellssystem kommer att installeras på byggnadens tak, vilket beräknas täcka mer än 20 procent av räddningsstationens elbehov.

Marko Rinkinen, regionchef för Peab i Finland, uttryckte sin glädje över projektet i pressmeddelandet.

– Vi är mycket glada över att kunna genomföra detta projekt för Helsingfors stad. Vi har byggt flera liknande typer av räddningsstationer i Finland under de senaste åren, så den här typen av projekt är bekant för oss.

Projektet, som Peab meddelar, påbörjades i juni 2023 och förväntas avslutas i december 2024, och kommer att bokföras av Peab i det andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078