23948sdkhjf

White Arkitekter är med på resan mot Järfällas första energipositiva område

Järfälla kommun sätter segel mot framtiden med White Arkitekter vid sin sida, då de skriver under en avsiktsförklaring med Winge Bygg och Samsung Service. 

Målet: att utveckla Stockholms första energipositiva område, kvarteret Solbacken, som ska stå klart redan 2025.

Järfälla kommun har en vision om att vara en klimatneutral kommun till år 2030. För att uppnå detta har kommunen allierat sig med White Arkitekter tidigare i år och de fokuserar nu på att utveckla energipositiva områden. Detta framgår klart och tydligt i det pressmeddelande som White Arkitekter har publicerat.

Läs också: White Arkitekter har skog i fokus under internationell utställning

Den nyligen undertecknade avsiktsförklaringen är ett första steg i den riktningen. Med detta samarbete hoppas Järfälla kommun, White Arkitekter, Winge Bygg och Samsung Service att Solbacken ska bli en förebild inom hållbar stadsutveckling.

– Hållbar stadsbyggnad är ett prioriterat område när Järfälla växer. Satsningen på energipositiva områden är mycket positiv för att minska utsläppen och ett stort framsteg inom byggnation, säger Megha Huber, hållbarhetschef, Järfälla kommun.

Förutom att sträva mot ett klimatneutralt Järfälla, siktar parterna på att bidra till utvecklingen av energieffektiva byggnader och minska energi- och driftskostnader för de boende och verksamma i området.

Lise-Lott Larsson Kolessar, hållbarhetsstrateg på White Arkitekter, uttrycker stor tillförsikt i projektet i pressmeddelandet.

– Järfälla kommun, Winge och Samsung har från första mötet visat en inspirerande vilja att ro detta i hamn och nu ser vi fram emot att fortsätta arbetet för att realisera ett energipositivt område i kommunen.

White Arkitekter ger uttryck för att samverkan är nyckeln till att lyckas med detta projekt. De hoppas att Solbacken ska bli en plats där människor, natur och företag kan blomstra inom ramarna för en hållbar framtid. Kvarteret Solbacken planeras stå färdigt år 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109