23948sdkhjf

Peab tilldelas modernisering av sjukhuslokaler i Umeå för nära 300 miljoner kronor

Peab meddelar att de erhåller ett uppdrag att förnya och anpassa sjukhuslokaler på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Byggjätten Peab uppger att man ser fram emot att fortsätta sitt samarbete med Region Västerbotten och förbättra infrastrukturen för sjukvården.

Avtalet, som har en kontraktssumma på 297 miljoner kronor, innebär en modernisering av byggnader 4 och 10, som är centralt belägna på sjukhusområdet.

Peab har arbetat på Norrlands universitetssjukhus i olika projekt under flera år, vilket har gett företaget en stor mängd erfarenhet och förståelse för de logistiska utmaningar som finns i sådana projekt, speciellt då sjukhusets verksamhet måste fortgå obehindrat.

Susanne Hallberg, regionchef på Peab, uttryckte sin entusiasm för projektet och stolthet över samarbetet med Region Västerbotten.

– Jag är väldigt stolt över vårt goda samarbete med Region Västerbotten och att vi med lokala resurser bygger om en viktig samhällsfunktion som Norrlands universitetssjukhus.

Region Västerbotten är också nöjd med att projektet nu är på väg att starta. Projektchefen Lukas Bergner kommenterade.

– Det är efterlängtade lokaler, centralt belägna på sjukhuset. Vi har redan en vård i världsklass och då känns det extra bra att även få erbjuda lokaler av högsta klass. Att Peab är med och hjälper oss med detta känns både tryggt och bra.

Läs också: Peab säkrar långfristig finansiering

Peab planerar att starta byggprojektet under hösten 2023, och det förväntas vara klart för att lämnas över under våren 2025, enligt informationen i pressmeddelandet. Projektet kommer att orderanmälas i det andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063