23948sdkhjf

Varannan saknar kompetens i sin bransch

Det råder akut kompetensbrist inom IT, samtidigt som många företag inte ger tillräckliga möjligheter för kompetensutveckling, enligt en ny mätning från utbildningsföretaget Nackademin.

En ny mätning från Nackademin bekräftar stor avsaknad av kompetens inom IT-sektorn, ett allvarligt problem för många företag både i Sverige och internationellt. Hälften av alla anställda upplever att kompetens är det som saknas mest i deras företag, samtidigt anger en av fyra att deras arbetsplats inte erbjuder tillräckligt med möjligheter till kompetensutveckling. Detta fastställs av medarbetare och chefer som är verksamma inom branschen på några av Sveriges största företag.

– Kompetensbrist inom branschen är något vi har pratat om i över 10 år, men idag går det så mycket fortare än det någonsin gjort och situationen är akut. AI bland annat ställer nya krav på företagen för vilken typ av roller man behöver och vilken typ av kompetens man ska investera i nu och i framtiden. Vi på Nackademin arbetar hårt för att åtgärda den kompetensbrist som vi idag ser i näringslivet, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11