23948sdkhjf

Byggjätte tar miljardkontrakt

NCC  bygger en ny sjukhusbyggnad för psykiatrin i Bärums kommun. Projektet för cirka 1 miljard svenska kronor utförs på uppdrag av regionala hälsomyndigheten i sydöstra Norge, Helse Sör-Öst. 

Sedan början av 2022 har NCC tillsammans med hälsomyndigheten, arkitekter och rådgivare samverkat för att ta fram en sjukhusbyggnad med högsta säkerhetsnivån som ska inrymma psykiatrisk vård för patienter från hela regionen. Fokus i arbetet har varit att skapa en byggnad med höga krav på robusthet, kvalitet och säkerhet. Nu har regionen fattat beslut om att byggnationen kan starta.

Byggnaden är totalt 14 500 kvadratmeter stor och har två huvudsektioner, en för slutenvårdsenheter och en mottagningsbyggnad. Avdelningen för slutenvård kommer att ha 66 bäddar, inklusive 14 isoleringsrum och 6 högintensiva bäddar. I uppdraget ingår även att anlägga utomhusområden och perimeterskydd.

‒ Efter en gedigen och produktiv samspelsfas med omfattande undersökningar har vi fått ovärderlig information om vad som är viktigt för patienter, anställda och andra användare av byggnaden. Detta tillsammans med vår erfarenhet och kompetens om hur man utformar säkerhetsbyggnader ger mycket bra förutsättningar för en lyckad produktionsfas. Vi ser fram emot att börja bygga denna viktiga samhällsfunktion, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Byggstart är planerad till sommaren 2023 och överlämning är planerad till början av 2026.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094