23948sdkhjf

Veidekke bygger bostäder för 200 miljoner

Veidekke ska på uppdrag av KKB Fastigheter AB bygga 124 nya hyreslägenheter samt tillhörande lokal i centrala Kävlinge.

Projektet går under namnet Pilevall, Exporten 54 och är en totalentreprenad på cirka 217 miljoner svenska kronor. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara från kvartal fyra 2025 och första spadtaget är planerat i oktobermånad 2023.

–Det känns riktigt roligt att kunna trycka på startknappen för detta angelägna projekt i stadsdelen Stationsstaden, säger Mikael Strand, VD på KKB.Med Pilevall medverkar vi till att vår kommun växer och utvecklas på ett hållbart sätt med ett stadsmässigt yttre och en identitetsskapande markör som bidrar med attraktiva värden till centrala Kävlinge.

Det stationsnära läget ger möjlighet till ett hållbart resande med tåg, samtidigt som de boende har all närservice in på knuten, som matbutik, apotek, vårdcentral, bibliotek, restauranger, badhus och gym.

Projektet ligger centralt i Kävlinge, vid järnvägen med grannar som det nya badhuset och det nya kommunhuset vilket bidrar till att binda ihop de centrala delarna av Kävlinge.

– Vi är jätteglada över att tillsammans med KKB Fastigheter vara med och bidra i utvecklingen av Kävlinges stadskärna. Vi ser fram emot att förverkliga det vinnande bidraget från arkitekttävlingen från 2020, säger Emil Norén, arbetschef på Veidekke Bygg Syd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125